Αν και αυτό που πάντα ζητούσε το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού ήταν το χιόνι, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή του λειτουργία, τη φετινή χρονιά ο χειμώνας ήταν κάτι περισσότερο από «γενναιόδωρος».  Ήδη το Σαββατοκύριακο που πέρασε το Χιονοδρομικό Κέντρο παρέμεινε κλειστό για λόγους ασφαλείας, αφού το χιόνι έχει κυριολεκτικά «σκεπάσει» τα πάντα. Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τις δημόσιες τοποθετήσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα ξεκινούν από το μεγάλο ύψος του χιονιού, το οποίο όπως περιγράφεται έχει φτάσει σχεδόν  στο  ύψος της στέγης των κτηρίων που βρίσκονται στο Κέντρο.  Εξαιτίας αυτού διεκόπη  και η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων του Κέντρου, πρόβλημα όμως το οποίο έχει ήδη αποκατασταθεί.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν αυτό της αποκατάστασης της κυκλοφορίας από και προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, αφού είναι εύλογο πως με τόσο χιόνι ο δρόμος παρέμεινε κλειστός. Μετά από μεγάλες προσπάθειες ο δρόμος άνοιξε, όμως είναι χαρακτηριστικό πως σε ορισμένα σημεία όπου το χιόνι σωρεύεται έχουν δημιουργηθεί πρανή χιονιού δίπλα στο οδόστρωμα που το ύψος  του χιονιού φτάνει ή και ξεπερνά τα επτά μέτρα. Το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο για να μην δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος και να μείνει κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο, αφού είναι δύσκολο να εγγυηθεί κανείς την ασφάλεια των διερχομένων σε έναν δρόμο όπου στο πλάι υπάρχει χιόνι ύψους επτά μέτρων.

Παράλληλα υπήρχε, σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν και ο κίνδυνος πρόκλησης χιονοστιβάδας στο βουνό. Μπορεί το φαινόμενο αυτό να παρατηρείται σπάνια τόσο στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού όσο και στα υπόλοιπα βουνά της Ελλάδας, όμως τη φετινή χρονιά ο κίνδυνος ήταν πραγματικά υπαρκτός. Μάλιστα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων ζητήθηκε και η συνδρομή ειδικού από το εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here