Μονομερή και αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει τη διακοπή της συνεργασίας του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.) με τον Δήμο Νέστου, όσον αφορά την καθαριότητα και τη συντήρηση πρασίνου στο λιμάνι Κεραμωτής, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου. Όπως σημειώνει, σε δελτίο Τύπου, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη μη εφαρμογή αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Λ.Κ., όπως αυτές ελήφθησαν ομόφωνα σε συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Ιουλίου 2020 και κυρώθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο (ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής) τον περασμένο Νοέμβριο. Τονίζει το γεγονός της επί της ουσίας άρσης αναγκαιότητας του σκοπού των δύο συμβάσεων (έλλειψη προσωπικού και τεχνικών μέσων) με τη δημόσια παραδοχή του Ο.Λ.Κ. για υλοποίηση των εργασιών με δικό του προσωπικό και ίδια μέσα. Η βουλευτής ζητά από τον υπουργό:

-Να διευκρινίσει αν είναι σε γνώση του η μη εφαρμογή των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Λ.Κ. (από 1/1/2021).

-Ποιο από τα μέλη της διοίκησης δεν υπογράφει την απόφαση του Υπουργείου, χωρίς να έχει παρθεί απόφαση ανάκλησης.

-Αν, σε περίπτωση που εντοπιστεί παρατυπία ως προς την εφαρμογή αποφάσεων, προτίθεται να απομακρύνει το έμμισθο μέλος του Ο.Λ.Κ. που προέβη σε παράβαση καθηκόντων.

-Αν υπάρχει τόσο σοβαρή οικονομική δυσπραγία στον Ο.Λ.Κ., ώστε να μην μπορεί να διαθέσει το ποσό των 39.000 ευρώ, για ένα λιμάνι με πολύ μεγάλη επιβατική κίνηση.

-Να διευκρινίσει, με δεδομένο ότι ο Ο.Λ.Κ. δεν διαθέτει τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, με ποιο τρόπο γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων και που εναποτίθενται.

Η βουλευτής σημειώνει ότι, η μονομερής ακύρωση της πολυετούς συνεργασίας του Ο.Λ.Κ. με τον Δήμο Νέστου, έρχεται να προσβάλει την εξαιρετική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των φορέων που, παρά τις πιθανές παραλείψεις, τις ελλείψεις και τα λάθη, διατηρούν σε εξαιρετικό επίπεδο το λιμάνι Κεραμωτής, σε ό,τι αφορά την καθαριότητα και τη συντήρηση πρασίνου. Και καταλήγει ότι, σε περίπτωση που δεν δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα επανέλθει με επίκαιρη ερώτηση, καθώς κρίνει ως εξαιρετικής σημασίας τόσο τον τρόπο ακύρωσης της απόφασης, όσο και τη βέλτιστη διαχείριση του λιμανιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.