Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες για περίπτωση εξαπάτησης πολίτη στο Νομό Καβάλας, καθώς και για την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Συγκεκριμένα, μία γυναίκα έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό της τηλέφωνο, στο οποίο ως αποστολέας εμφανιζόταν τράπεζα και την καλούσε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της. Για την επικαιροποίηση των στοιχείων έπρεπε να χρησιμοποιήσει προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) που εμπεριείχε το μήνυμα και οδηγούσε σε ιστοσελίδα, όπου η γυναίκα καταχώρησε τους προσωπικούς κωδικούς διαδικτυακής υπηρεσίας της τράπεζας (e-banking), καθώς και τον κωδικό ασφαλείας που εστάλη στο κινητό της. Με αυτό τον τρόπο, άγνωστα άτομα υφάρπαξαν τα στοιχεία και απέκτησαν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αφαιρώντας από αυτούς 40.000 ευρώ! Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Με αφορμή το προαναφερθέν περιστατικό, η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν ειδοποίηση, είτε μέσω μηνύματος (sms), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους, να μην απαντούν στα μηνύματα και να τα διαγράφουν, να μη καταχωρούν και να μη στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία τραπεζικών υπηρεσιών, ή πιστωτικών καρτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.