Δέκα γωνιές ανακύκλωσης αναμένεται να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή Δράμας σε αντίστοιχα σημεία της πόλης και 4 διαμερισμάτων. Το έργο προϋπολογισμού 921.526 ευρώ εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Βασικός σκοπός των Γωνιών Ανακύκλωσης είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός, πρωτογενώς, των υλικών, με στόχο την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση από τον δημότη.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η παράλληλη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων, η βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και η μείωση των υπολειμμάτων που οδηγούνται προς ταφή, ώστε να επιτευχθούν οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και να αποφευχθούν πρόστιμα.

Οι Γωνιές Ανακύκλωσης αποτελούν μια διεθνή, επιτυχημένη πρακτική που βασίζεται κυρίως στη συμμετοχή των πολιτών, όπου παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες, κυρίως στους πολίτες/δημότες, να εναποθέτουν οργανωμένα χρήσιμα υλικά, όπως χαρτί/χαρτόνι, γυάλινες & μεταλλικές συσκευασίες, βρώσιμα λίπη & έλαια, ηλεκτρικό & ηλεκτρονικό εξοπλισμό κ.α.

Τα 10 σημεία όπου αναμένονται οι σχετικοί κάδοι είναι: Το πάρκο Ιερολοχιτών στην πρώτη πλατεία, Ταξιαρχία, Αμπελόκηποι, πάρκο Κομνηνών, Ανάπλαση, και Ορτακινά. Οι 4 από τις 10 γωνιές θα στηθούν σε: Καλλίφυτο , Χωριστή, Κ. Αγρό και Ξηροπόταμο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.