Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.), Ανδρέα Λυκουρέντζο, αναφέρθηκε στο ζήτημα του παγετού, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες της Π.Ε. Καβάλας/Θάσου. Προσκόμισε, μάλιστα, δείγματα ανθών από σταφύλια, ακτινίδια, δαμάσκηνα και βερίκοκα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από τις πληγείσες καλλιέργειες. Ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. ενημέρωσε τον βουλευτή ότι, συνεργεία του Οργανισμού με έμπειρους εκτιμητές επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να καταγράψουν την έκταση των ζημιών και να εκτιμήσουν το ύψος των αποζημιώσεων.

Επίσης, δήλωσε ότι έχει αρχίσει η διαδικασία αναγγελιών των ζημιών και με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, δόθηκε επαρκής χρόνος για να υποβληθούν οι δηλώσεις έως το τέλος του Απριλίου. Με απόφασή του, ακόμα, προσλαμβάνονται άμεσα οι διαθέσιμοι γεωπόνοι, για να βοηθήσουν τα υποκαταστήματα του Οργανισμού και να προωθήσουν την αξιολόγηση των ζημιών με δικαιοσύνη.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. για το ενδιαφέρον που πάντα επιδεικνύει, για τα αντανακλαστικά που δείχνει στις δύσκολες καταστάσεις και διαβεβαίωσε ότι, με την συνδρομή της κυβέρνησης, που έχει αποδείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα, θα καταβληθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.