Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η διαπλοκή για την Νέα Δημοκρατία αποτελούσε και αποτελεί τον κύριο τρόπο άσκησης της εξουσίας και σ’ εκείνη οφείλεται το γεγονός ότι, η λέξη διαπλοκή καθιερώθηκε στο λεξιλόγιό μας, ως η δυσώδης σχέση κυβερνήσεων, τραπεζών, Μέσων Ενημέρωσης με θαλασσοδάνεια δανεικά και αγύριστα και επικράτηση της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης προς όφελος της πολιτικής εξουσίας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προσπάθησε να βάλει τάξη στο επί 30 και πλέον χρόνια αρρύθμιστο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας, βάζοντας τέλος στη λογική του «τζάμπα και του δεν πληρώνω» που η Νέα Δημοκρατία εγκαθίδρυσε στο παρελθόν και επαναφέρει τελικά, «από την πίσω πόρτα» με το σημερινό νομοσχέδιο. Την τάξη αυτή, η Νέα Δημοκρατία έβαλε στόχο, από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της, να την καταστρέψει.

Με τέσσερις λίστες Πέτσα, συνολικού κόστους άνω των είκοσι πέντε εκατομμυρίων ευρώ και με αδιαφανείς διαδικασίες χρηματοδότησης. Με τη νομοθέτηση έκπτωσης της διαφημιστικής δαπάνης για το 2020 και το 2021. Με την απαλλαγή υποβολής πόθεν έσχες για τους μετόχους των Μέσων Ενημέρωσης. Με το προς σημερινό νομοσχέδιο, απ’ τη συζήτηση του οποίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία αποχώρησε ως ένδειξη αγανάκτησης για την άκρως προβληματική κοινοβουλευτική διαδικασία, η Νέα Δημοκρατία χαρίζει στους καναλάρχες το ποσό που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στους υπερθεματιστές του διαγωνισμού του 2018 και του 2019, να αποπληρώσουν ό,τι ποσό απομένει σε 84 και 96 δόσεις αντίστοιχα. Εξάλλου, μειώνονται τα καταβαλλόμενα ενοίκια προς την DIGEA κατά πενήντα τοις εκατό και ουσιαστικά εκμηδενίζονται οι πιθανότητες να εισέλθουν νέοι παίκτες, δημιουργώντας μιντιακού καρτέλ και με την σφραγίδα του νόμου.

Τέλος, το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας καταργεί επί της ουσίας, τον προβλεπόμενο έως σήμερα περιορισμό της υποχρέωσης διατήρησης του ελάχιστου αριθμού απασχολούμενου προσωπικού τετρακοσίων ατόμων, νόμος Παππά, τα στελέχη της Ε.Ρ.T. θα παίρνουν μισθό γενικού γραμματέα, έως 4.650 ευρώ δηλαδή, ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του γραφείου και διευθύνων σύμβουλος του κυρίου Μητσοτάκη, θα έχει μισθό ανώτερου κρατικού λειτουργού, δηλαδή ίσο με εκείνο του προέδρου του Αρείου Πάγου! Ο στόχος είναι σαφής, η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται για την πληροφόρηση-προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης και το λιβάνισμα του κυρίου Μητσοτάκη με όρους προσωπολατρίας τύπου Βόρειας Κορέας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.