Σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Δοξάτου, Δημήτρη Δαλακάκη, για το νερό των πηγών Βοϊράνης του Δήμου Δοξάτου, ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», Μάριος Αμανατίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συζήτηση που παρακολουθούμε, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Δοξάτου, σχετικά την παροχή νερού από τον Δήμο μας στον Δήμο Καβάλας, επιβεβαιώνει περίτρανα το κοινό σημείο που οι διοικήσεις και των δύο Δήμων. Συμφωνούνε, ότι το νερό γι’ αυτούς δεν αποτελεί κοινωνικό αγαθό, αλλά εμπόρευμα. Άλλωστε, η αντιπαράθεση γίνεται στο «πόσα δίνεις». Η πραγματική ανησυχία όσων αντιμετωπίζουν το νερό ως εμπόρευμα, είναι το πόσα θα βγάλουν από αυτό και όχι αν θα ικανοποιούνται οι ανάγκες του λαού. Το παράδειγμα της Ε.Υ.Α.Θ. στη Θεσσαλονίκη είναι χαρακτηριστικό, για το που οδηγεί η εμπορευματοποίηση του νερού: ξεπούλημα της επιχείρησης, αύξηση των τιμολογίων, παντελής έλλειψη ανανέωσης των δικτύων όπου δεν βολεύει το καπιταλιστικό κέρδος, κ.λπ.

Όσο για τα δημοψηφίσματα του δημάρχου, θυμίζουν τα «δημοψηφίσματα του Τσίπρα». Ερωτήματα που αποπροσανατολίζουν και δεν θέτουν τα πραγματικά ερωτήματα προς τον λαό. Ας μας απαντήσει ο κύριος Δαλακάκης, γιατί δεν ρωτήθηκαν οι συμπολίτες μας:

-για το αν επιθυμούν να μειωθούν τα δημοτικά τέλη;

-να μειωθούν τα τιμολόγια του νερού;

-να πάψουν να υπάρχουν ελαστικές εργασιακές σχέσεις στους δημοτικούς υπαλλήλους;

-να πάψει να λειτουργεί ο Δήμος ως ένας ακόμα φοροεισπαρκτικός μηχανισμός που λεηλατεί το εισόδημα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων του Δήμου;

Όσο το νερό θα αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και οι Δ.Ε.Υ.Α. θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τόσο θα μεγαλώνουν τα προβλήματα στην ύδρευση και την άρδευση, οι εργαζόμενοι σε αυτές θα δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, θα λειτουργούν με πεπαλαιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό. Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι του Δήμου, πρέπει να παλέψουν για ένα ενιαίο φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων και ένταξη σε αυτό όλων των εργαζομένων, με κατοχύρωση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων. Για τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου, που θα αντιμετωπίζει το νερό ως κοινωνικό αγαθό, φυσικό πόρο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, που θα βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο και διαχείριση, μακριά από τους νόμους της αγοράς.

Σήμερα, να αγωνιστούν για άμεσα μέτρα για να σταματήσει η μόλυνση των υδροφορέων και να εφαρμοστούν ολοκληρωμένα προγράμματα αποκατάστασής τους, για μέτρα καθαρισμού όλων των καναλιών, για εγγειοβελτιωτικά, αρδευτικά έργα και έργα αποστράγγισης, ενίσχυσης των Τ.Ο.Ε.Β., για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης και άρδευσης. Να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού. Αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για τα λαϊκά στρώματα του Δήμου, μπροστά στις επικείμενες εκλογές κόντρα στις «κορόνες» και κινήσεις εντυπωσιασμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here