Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την Καβάλα», Νίκος Ξανθόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 09-04-2021, οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με τις οποίες απορρίφθηκαν ως αβάσιμες οι προσφυγές των κυρίων Μουριάδη, Σταυρίδη και Κουνάκου, κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία υιοθετούνταν κατά πλειοψηφία η εισήγησή μου, για μείωση των χαρατσιών που μας επέβαλλαν τον Δεκέμβριο του 2019.

Παράλληλα, από την περασμένη Παρασκευή 09-04-2021 τέθηκε σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας μεταναστών που λειτουργεί στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», με σημαντική καθυστέρηση περίπου δύο εβδομάδων μετά τα κρούσματα covid-19 που προέκυψαν, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία των μεταναστών, όσο και των διαβιούντων στην συνοικία του Περιγιαλίου και όχι μόνο.

Όλα αυτά εξελίσσονται, την ίδια περίοδο που ο δήμαρχος αναλώνεται σε ταξίδια εκτός Καβάλας, των οποίων ο σκοπός παραμένει θολός δεδομένου ό,τι, η ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου παραλείπεται από την πλευρά του συστηματικά. Ρωτώ τον δήμαρχο Καβάλας:

1) Θα εφαρμόσει, επιτέλους, την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία πήρε εντολή να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη που μας επέβαλε, ή θα εξακολουθεί να την αγνοεί απλώς και μόνο επειδή φέρει την δική μου υπογραφή;

2) Θα συνεχίσει να προσφεύγει σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν;

3) Θα εμπλακεί ενεργά στην λειτουργία της δομής φιλοξενίας μεταναστών εφαρμόζοντας την εντολή που πήρε σπό το δημοτικό συμβούλιο, ή θα εξακολουθεί να βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των μεταναστών και της τοπικής κοινωνίας;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.