Τις προσεχείς ημέρες, η δήμαρχος Καβάλας θα κλείσει ραντεβού με τη διοίκηση της ΕΤ.Α.Δ., για την παραχώρηση της ακτής «Καλαμίτσα» στο Δήμο.

Δύο σημαντικές και ευχάριστες ανακοινώσεις έκανε η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας για το έτος 2017, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Πριν αρχίσει η συνεδρίαση, ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, κ. Προκόπιος, ευλόγησε τη βασιλόπιτα και εκτός από τις ευχές για υγεία και ευημερία, επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των φορέων και των πολιτών, για την επίτευξη της ανάπτυξης του τόπου. «Η Καβάλα είναι ευλογημένος τόπος. Πολλές φορές δοκιμάστηκε, αλλά επιβίωσε. Η πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά, είναι τα εχέγγυα για να πετύχουμε τον κοινό στόχο», σημείωσε στον χαιρετισμό του.

Παρών στην κοπή της βασιλόπιτας, ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Καβάλας για την πολύ καλή συνεργασία στην αντιμετώπιση του ακραίου καιρικού φαινομένου. «Με τον Δήμο Καβάλας είμαστε καταδικασμένοι να συνεργαζόμαστε.

Κάποιες φορές, ωστόσο, είναι δύσκολο να το πετύχουμε αυτό, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε το «στενό κολάρο» της γραφειοκρατίας. Με τη συνεργασία, προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα.

Στην πρόσφατη κακοκαιρία κάναμε το καλύτερο δυνατό για να λειτουργήσει η πόλη και ο Νομός», ανέφερε και ευχήθηκε ο απολογισμός του 2017 να είναι καλύτερος.

Η δήμαρχος έδωσε το κομμάτι του Δήμου Καβάλας στον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής, Ζήση Μπόνια, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της διοίκησης και των δημοτών, για τις υπηρεσίες που προσέφερε το προσωπικό της Καθαριότητας και ο ίδιος, στην αντιμετώπιση της σφοδρής κακοκαιρίας. Ο Ζ. Μπόνιας δήλωσε υπερήφανος που είναι προϊστάμενος της συγκεκριμένης Υπηρεσίας και των υπαλλήλων αυτών, που υπό αντίξοες συνθήκες έκαναν κάτι παραπάνω από το καθήκον τους. «Όποιος δεν έζησε από κοντά αυτά που έκαναν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας, δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της προσφοράς τους», είπε. Ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής ήταν ο τυχερός από τους δημοτικούς συμβούλους, αφού στο πιτάκι του βρέθηκε το φλουρί.

 

Ενημέρωση για Β.Α.Α., ακτή Καλαμίτσα και… «Αριάδνη»

Όσον αφορά τις ευχάριστες ειδήσεις, η πρώτη αφορούσε στην έγκριση της πρότασης του Δήμου Καβάλας, για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.). «Επιτέλους πήραμε το Β.Α.Α.!», αναφώνησε η δήμαρχος και έδωσε τα εύσημα σε όλους όσοι συμμετείχαν στην επιτυχία αυτή. Μία εκ των προσεχών ημερών θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, για να ενημερωθούν οι δημότες για τη σημασία της έγκρισης της πρότασης του Δήμου Καβάλας.

Η δεύτερη είδηση αφορούσε στην παραχώρηση της ακτής Καλαμίτσας, κατά χρήση, από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) στο Δήμο Καβάλας. «Τις επόμενες ημέρες θα κλείσουμε ραντεβού, για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες της παραχώρησης», είπε η δήμαρχος Καβάλας, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την κακοκαιρία και για τον τρόπο που λειτούργησε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν και οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας. «Ήμασταν έτοιμοι και είχαμε επιχειρησιακό σχεδιασμό», τόνισε, απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε η δημοτική αρχή, από μερίδα της αντιπολίτευσης, ενώ πρόσθεσε ότι αφού περάσει το κύμα κακοκαιρίας, θα συγκαλέσει μία συνάντηση εργασίας, στην οποία θα επισημανθούν τα προβλήματα, αλλά και αυτά που έγιναν σωστά, στον σχεδιασμό και στην επιχείρηση αντιμετώπισης του ακραίου φαινομένου.

Η δήμαρχος Καβάλας εξέφρασε το παράπονο, ότι στις δύσκολες ώρες που πέρασε ο Δήμος Καβάλας, ορισμένοι επικεφαλής παρατάξεων δεν ενδιαφέρθηκαν να στηρίξουν την προσπάθεια. Ευχαρίστησε, ακόμα, τους: Βαγγέλη Παππά, Χρήστο Ποτόλια και Παρασκευά Αγανικόλα, για τη στήριξη που παρείχαν προς τη διοίκηση και τον μηχανισμό του Δήμου Καβάλας.

«Αυτή η θεομηνία ήταν μία εμπειρία για τη διοίκηση. Εύχομαι να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι στο επόμενο δύσκολο καιρικό φαινόμενο», σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κωστής Σιμιτσής, ενώ ο Μάκης Παπαδόπουλος, άσκησε δριμεία κριτική, για την έλλειψη προετοιμασίας, σχεδιασμού, συντονισμού, ψυχραιμίας και για την πρόκληση σοβαρής οικονομικής ζημίας λόγω παράλυσης του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.