Τις δύσκολες συνθήκες για την αντιμετώπιση της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα και το Νομό Καβάλας, περιγράφει η διοίκηση του Δήμου Νέστου στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

«Με απόλυτη επιτυχία αντιμετώπισε ο Δήμος Νέστου το πρωτόγνωρο για την περιοχή μας καιρικό φαινόμενο, που την έπληξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Παρόμοιο καιρικό φαινόμενο, δεν συνέβη τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Ωστόσο, η δημοτική αρχή, παρά το γεγονός της έλλειψης ειδικών μηχανημάτων για τον αποχιονισμό, τον ισχνό αριθμό υπαλλήλων και χωρίς καμία περαιτέρω βοήθεια, κατάφερε να αντιμετωπίσει τον ισχυρό χιονιά, με ανοιχτό το οδικό δίκτυο και χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα ασφάλειας των συμπολιτών.

Με απόφαση του δημάρχου, όλη την εβδομάδα (9-13/1/2017) τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά, για την προστασία των μαθητών, με εξαίρεση τον Α΄ παιδικό σταθμό Χρυσούπολης που παρέμεινε ανοιχτός, ενώ οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί λειτούργησαν την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων συμπολιτών.

Η αλατιέρα του Δήμου, το μοναδικό μηχάνημα που διαθέτει για τον εκχιονισμό, εργαζόταν επί εικοσιτετραώρου βάσεως, ρίχνοντας αλάτι σε όλο τον Δήμο. Καταναλώθηκαν, όλες τις ημέρες, περίπου 250 τόνοι αλατιού. Επιστρατεύθηκε ακόμα και η υδροφόρα του Δήμου, η οποία έριχνε θαλασσινό νερό, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο το λιώσιμο του χιονιού. Αρωγός στη διαδικασία άντλησης του θαλασσινού νερού, ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης.

Δυστυχώς, η Πολιτική Προστασία Νομού Καβάλας, δεν μπόρεσε να βοηθήσει με μηχανήματα τον Δήμο, λόγω του ότι και οι άλλοι Δήμοι του Νομού και κυρίως αυτός της Καβάλας είχαν εντονότερα προβλήματα, αφού κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (Δήμοι Καβάλας και Παγγαίου).

Στο αίτημα του Δήμου προς την Ταξιαρχία Ξάνθης, για παραχώρηση μηχανήματος, δεν υπήρξε θετική απάντηση λόγω δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών στην Ξάνθη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Νέστου ανταποκρίθηκε τελικά, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις, στο μοναδικό μηχάνημα (αλατιέρα) που διέθετε και στην αυτοθυσία των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που υπερέβαλαν εαυτούς μένοντας ξάγρυπνοι για πολλές ώρες, υπό τη στενή επιτήρηση, συνεργασία και συνοδεία των αντιδημάρχων, κ.κ. Αργυράκη και Τουμπεκτσή.

Το Δημαρχείο, όλες τις ημέρες, λειτουργούσε ως αργά το βράδυ παρόντος του δημάρχου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ως «στρατηγείο» αποφάσεων και σχεδιασμού με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα των συμπολιτών.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που από τα ξημερώματα δήμαρχος και αντιδήμαρχοι ήταν στους δρόμους, για τη στενή επιστασία του οδικού δικτύου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.