Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, που ένα φαινόμενο μπορεί να δημιουργήσει εσφαλμένη εντύπωση. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπέρασμα. Διότι, η εσφαλμένη εντύπωση έχει ως αποτέλεσμα και το εσφαλμένο συμπέρασμα.

Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, επισκέφτηκε, έπειτα από καταγγελία, το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) της Δράμας, όπου είδε δέκα κοντέινερ γεμάτα με ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν στον Χ.Υ.Τ.Α. (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) του Δήμου Σερρών.

 Τα υλικά αυτά, ανέφερε το μέλος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας, συγκεντρώθηκαν από τους ειδικούς κάδους (μπλε χρώματος) και εναποτέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Κ.Δ.Α.Υ., με αποτέλεσμα να «καταστραφούν» από τις καιρικές συνθήκες.

Καταρχάς, στους κάδους για τα ανακυκλώσιμα υλικά, με το μπλε χρώμα, έχει διαπιστωθεί ότι μερίδα των συμπολιτών εναποθέτει και μη ανακυκλώσιμα υλικά, ακόμα και οργανικά απορρίμματα! Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό του περιεχομένου των μπλε κάδων, που μεταφέρεται στο Κ.Δ.Α.Υ., δεν είναι κατάλληλο για να προωθηθεί για ανακύκλωση.

Άραγε, το μέλος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας ρώτησε να ενημερωθεί, γιατί εναποτέθηκαν τα υλικά που είδε στο προαύλιο του Κ.Δ.Α.Υ.; Μήπως έγινε η διαλογή και αυτά θεωρήθηκε ότι πρέπει να οδηγηθούν για υγειονομική ταφή; Για παράδειγμα, έχουμε δει μέσα στους μπλε κάδους δεκάδες πλαστικά ποτήρια, που χρησιμοποιήθηκαν για ρόφημα καφέ. Δεν είναι δυνατό οι εργαζόμενοι στο Κ.Δ.Α.Υ., να ξεπλένουν όλα τα πλαστικά κύπελλα από τα υπολείμματα του ροφήματος, για να είναι κατάλληλα προς ανακύκλωση. Το ίδιο ισχύει και για άλλες συσκευασίες τροφίμων και ποτών. Πριν, επομένως, καταγγελθεί η μεταφορά των «ανακυκλώσιμων» υλικών στον Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Σερρών, έπρεπε η Οικολογική Κίνηση Δραμας, να ξεκαθαρίσει τον λόγο που τα υλικά αυτά θα οδηγούνταν για υγειονομική ταφή και όχι για ανακύκλωση.

Το ίδιο όφειλε να κάνει και με τις καταγγελίες, ότι απορριμματοφόρα συλλέγουν το περιεχόμενο των κάδων ανακύκλωσης. Εννοούν απορριμματοφόρα που κάνουν την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους πράσινου χρώματος. Τι έχει να απαντήσει στην καταγγελία αυτή η δημοτική αρχή; Οι συμπολίτες με οικολογικές ευαισθησίες, επίσης, πρέπει να βοηθήσουν τους υπόλοιπους πολίτες, ώστε να γίνεται σωστά ο διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων και μη απορριμμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here