Δεν συμφωνούν με τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων κάτοικοι και φορείς στο Κάτω Νευροκόπι

0
87

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Κάτω Νευροκοπίου ο σχεδιασμός για την δημιουργία μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων, κυριολεκτικά στα όρια και γύρω από τον οικισμό και έδρα του Δήμου.

Τα πάρκα αυτά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς καταλαμβάνουν τεράστιες εκτάσεις πολύ κοντά στον οικισμό, με πολλούς να κάνουν λόγο για απρόβλεπτες συνέπειες. Έχουν γίνει αναφορές στην αλλαγή του μικροκλίματος της περιοχής το οποίο «υποστηρίζει» και τα παραγόμενα στην περιοχή προϊόντα τα οποία χάρη στο μικροκλίμα αυτό αποκτούν ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία τα καθιστούν μοναδικά. Εξαιρετικά παραδείγματα οι πατάτες του Κάτω Νευροκοπίου, τα φασόλια που καλλιεργούνται σε συγκεκριμένους οικισμούς αλλά και η ανερχόμενη και ραγδαία αναπτυσσόμενη αμπελουργία στην ακριτική περιοχή. Παράλληλα η περιοχή διαθέτει κτηνοτροφία που μπορεί να παράγει ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτοί και αρκετοί ακόμα λόγοι οδηγούν τους κατοίκους της περιοχής να αντιδρούν στην δημιουργία αυτών των εγκαταστάσεων, κάτι το οποίο φυσικά εκφράστηκε και από τους εκπροσώπους της περιοχής κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, όπου καταγράφηκε η αρνητική στάση των κατοίκων και η αρνητική γνώμη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.