Δεν τοποθετήθηκαν οι 40 νοσηλευτές στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Ακόμα λείπουν νοσηλευτές!

0
74

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, επισκέφθηκε τον υπουργό υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν τον τομέα δημόσιας υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ειδικότερα το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου δεν λύθηκε

Ο Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, το οποίο επρόκειτο να ενισχυθεί με 40 νοσηλευτές, ωστόσο η διαδικασία τοποθέτησης τους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Επίσης, αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη δημιουργίας Αιμοδυναμικού Κέντρου, Ογκολογικής Κλινικής και Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος και στο ζήτημα της υποστέλεχωσης του αξονικού, του μαγνητικού τομογράφου και του αγγειογραφικού εργαστήριου. Ακόμα, έθιξε το πάγιο αίτημα για την τοποθέτηση ιατροδικαστή στην Καβάλα, που θα εξυπηρετεί και τις όμορες περιοχές της Δράμας, της Ξάνθης και της Θάσου. Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα της απουσίας ανεξάρτητης Ψυχιατρικής Κλινικής και το θέμα των δευτερογενών μεταφορών των ασθενών.

Το ασθενοφόρο από την Ιταλία δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ!

Καίριο θέμα στην συζήτηση, ήταν και η αξιοποίηση από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, του ασθενοφόρου, το οποίο μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή και με συντονισμένη προσπάθεια με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Καβάλας, ήρθε από το Μπάρι Ιταλίας στην Ελλάδα. Το ασθενοφόρο ήταν δωρεά του Ερυθρού Σταυρού Ιταλίας, ωστόσο έως σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί. Στην συνέχεια, ο Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρθηκε στα σοβαρά ζητήματα των Κέντρων Υγείας. Στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης υπάρχει μεγάλη έλλειψη οδηγών-διασωστών. Επίσης, υπάρχει έλλειμμα στην στελέχωση του ασθενοφόρου από ιατρό. Σοβαρό έλλειμμα διασωστών αντιμετωπίζει και το Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπως και τα Περιφερειακά Ιατρεία Καλλιράχης, Λιμεναρίων στην Θάσο. Αιτήθηκε, ακόμα, την τοποθέτηση ενός ιατρού γενικής ιατρικής κι ενός νοσοκόμου στο πολυδύναμο ιατρείο παραλίας Οφρυνίου και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β. Ειδική αναφορά έγινε στην επαναλειτουργία της σχολής διασωστών του Ι.Ε.Κ. Καβάλας, όπως και στην έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, προτείνοντας την σύμπτυξη των διδακτικών ωρών. Τέλος, τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στην Θάσο, καθώς λόγω της απαγόρευσης του απόπλου των πλοίων τους χειμερινούς μήνες, δημιουργείται κίνδυνος για την ζωή των ασθενών που μεταφέρονται στην Καβάλα. «Θερμές ευχαριστίες προς τον υπουργό για την συνάντηση. Αναφέρθηκα αναλυτικά σε όλα τα ζητήματα που αποτελούν πάγια αιτήματά μου. Ο υπουργός δεσμεύτηκε πως θα τα εξετάσει με την δέουσα προσοχή και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.