Αρχίζουν από τις 22 Νοεμβρίου 2021, οι αιτήσεις για πρόσληψη προσωπικού φύλαξης στα καταστήματα κράτησης της Ελλάδας. Πρόκειται για την προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. 9Κ/2021, που αφορά στην πρόσληψη 416 μόνιμων υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.). Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του Α.Σ.Ε.Π. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών λήγει στις 2 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης και των δικαιολογητικών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής τους στο Α.Σ.Ε.Π.

Μέσω του διαγωνισμού επιλέγεται προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξωτερικής φρούρησης και φύλαξης. Στην προκήρυξη μπορούν να λάβουν μέρος (επικουρικά) υποψήφιοι με οποιοδήποτε πτυχίο, ή δίπλωμα, ή απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας, ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής, ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Οι προσλήψεις στην Δράμα

θα γίνουν με κριτήριο την εντοπιότητα

Οι προσλήψεις που θα γίνουν για το κατάστημα κράτησης Νικηφόρου Δράμας είναι 188 άτομα. Όλες οι θέσεις έχουν το κριτήριο της εντοπιότητας, όπως είχε ζητηθεί από τους ντόπιους αιρετούς. Από τα 188 άτομα, στην ειδικότητα ΔΕ Προσωπικό Εξωτερικής Φύλαξης θα προσληφθούν 88 άνδρες και 3 γυναίκες.

Για τους άνδρες περιλαμβάνονται και κατηγορίες πολύτεκνων, ή τέκνων πολύτεκνων οικογενειών, τρίτεκνων, ή τέκνων τρίτεκνων οικογενειών, παλιννοστούντων ομογενών, άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω και άτομα που έχουν τέκνο, αδελφό, ή σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω κ.λπ. Για τις γυναίκες δεν ισχύει καμία κατηγορία από τις προαναφερθείσες. Στην ειδικότητα ΔΕ Φύλαξης, θα προσληφθούν 93 άνδρες και 4 γυναίκες. Και σ’ αυτή την ειδικότητα ισχύουν τα ίδια με την προηγούμενη. Αναλυτικά οι ειδικότητες είναι οι εξής:

ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα απασχοληθούν με την εξωτερική φρούρηση των καταστημάτων κράτησης, με την φρούρηση των νοσηλευομένων σε οποιοδήποτε θεραπευτήριο καταδίκων και υποδίκων και με την συνοδεία αυτών για ανάκριση, ή παράσταση στα δικαστήρια, για ιατρική εξέταση κατά την μετακίνηση λόγω λήψης έκτακτης άδειας, ή άλλου έργου.

ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα μεριμνούν για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας του καταστήματος κράτησης, θα συμβάλουν στην ομαλή διαβίωση των κρατουμένων και θα συντείνουν με την εν γένει συμπεριφορά τους στην διασφάλιση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στην αποφυγή της άνισης μεταχείρισης και κάθε μορφής αρνητικής διάκρισης, καθώς και στην ενίσχυση της κοινωνικής ευθύνης των κρατουμένων, με κατεύθυνση την απόλυση και την ένταξή τους στην κοινωνία.

Να σημειωθεί ακόμα ότι, οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις, σε αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Οι άνδρες πρέπει να έχουν ύψος 1,70μ. και οι γυναίκες 1,60μ., τουλάχιστον, χωρίς υποδήματα και αυτό να πιστοποιείται από γιατρό ειδικότητας ορθοπαιδικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.