Αναβάθμιση στον βιολογικό καθαρισμό

Στις 11 Φεβρουαρίου 2021 θα γίνει η δημοπράτηση του έργου της επέκτασης και εκσυγχρονισμού της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Δήμου Δοξάτου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 10,4 εκατομμύρια ευρώ και χρονικό ορίζοντα υλοποίησης 36 μήνες. Σκοπός του είναι, η σύνδεση του κεντρικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων με τα δίκτυα αποχέτευσης όλων των Κοινοτήτων του Δήμου. Την κατασκευή του έργου θα πραγματοποιήσουν η Κοινοπραξία «Μεσόγειος» και η Δραμινή εταιρία ΕΤΕΔ, με προϊστάμενο φορέα τον Δήμο Δοξάτου και επιβλέπουσα Αρχή την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Δράμας.

Έναρξη κανονικής λειτουργίας το 2023

Η σύμβαση αφορά στην επέκταση, συμπλήρωση και τον εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και στην κατασκευή του δικτύου μεταφοράς λυμάτων των οικισμών του Δήμου Δοξάτου στον βιολογικό σταθμό (τελικό κόστος έργου 5.899.938 ευρώ). Οι πρώτοι 18 μήνες αφορούν στην ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου του έργου, οι επόμενοι 6 μήνες στη δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και οι τελευταίοι 12 μήνες στην κανονική λειτουργία της εγκατάστασης. Εάν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες θα τελειώσουν στις αρχές του 2023.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών -Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από ιδίους πόρους του Δήμου Δοξάτου.

Θα γίνει αύξηση στα δημοτικά τέλη

Ο δήμαρχος Δοξάτου, Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, δήλωσε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο και πρόσθεσε ότι: «Θα κοιτάξουμε να τελειώσει εντός της θητείας μας και να λειτουργήσει τουλάχιστον δοκιμαστικά». Ακόμα είπε τα εξής: «Το έργο είναι σημαντικότατο για τον Δήμο Δοξάτου και θα το προπαγανδίσουμε ιδιαίτερα για τα οφέλη που έχει. Η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού θα ανεβάσει, αναγκαστικά, τα δημοτικά τέλη. Το ποσοστό δεν μπορούμε να το ξέρουμε τώρα, αλλά θα το δούμε όταν αρχίσει η λειτουργία του έργου. Αν δεν είμαστε δημοτική Αρχή, το λέω για να μην χρεωθεί ο επόμενος δήμαρχος ότι θα ανεβούν τα δημοτικά τέλη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.