Έπειτα από προσπάθεια ετών, η δημοτική Αρχή του Δήμου Δοξάτου ενέταξε το έργο της κατασκευής καινούργιου σχολικού κτηρίου για την στέγαση του Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμπακίου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου εσωτερικών «Αντώνης  Τρίτσης». Την ένταξη του έργου, είχε εξαγγείλει κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Δοξάτου τον περασμένο Ιανουάριο, ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με προϋπολογισμό 4.950.000 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Δοξάτου θα ανακοινώσει την δημοπράτηση του έργου με τον τίτλο: «Κατεδάφιση παλιού και ανέγερση νέου κτηριακού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμπακίου Δήμου Δοξάτου», τελικού προϋπολογισμού μελέτης 3.927.345,48 ευρώ χωρίς τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.). Όταν επισκέφτηκε τον Δήμο Δοξάτου ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, ο δήμαρχος, Θέμης Ζεκερίδης έκανε την εξής δήλωση: «Το Γυμνάσιο είναι η ναυαρχίδα των αιτημάτων μας που ικανοποιούνται και θέλω να πω ότι, ήταν μία ευτυχής συγκυρία, που είχαμε μία Υπηρεσία, η οποία δούλεψε με πάθος για να βγάλει μελέτες, οι οποίες μπορούσαν να επιλεγούν από τα αρμόδια όργανα».

Έναρξη των εργασιών εντός του 2023

Από την ημέρα που θα αναδειχτεί ο ανάδοχος, θα ολοκληρώσει το έργο εντός 540 ημερών. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται να γίνει εντός του έτους 2023. «Είχαμε πάρει την έγκριση της δαπάνης, ενώ έχουν αντιμετωπιστεί κάποιες ενστάσεις που έγιναν για το έργο κι έτσι, η όλη διαδικασία προχώρησε με την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Πρόκειται για ένα έργο με δύο υποέργα, την κατεδάφιση του παλιού κτηρίου και την ανέγερση του καινούργιου κτηρίου. Το έργο έχει ενιαία χρηματοδότηση και για την κατεδάφιση και για την ανέγερση κι έτσι θα δημοπρατηθεί», δήλωσε στον τοπικό Τύπο ο δήμαρχος Δοξάτου και πρόσθεσε: «Απ’ όταν αναλάβαμε την δημοτική Αρχή, θεωρούσαμε ότι το Γυμνάσιο Καλαμπακίου ήταν το πρώτο έργο που έπρεπε να κάνουμε στον Δήμο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που τουλάχιστον στις μέρες μου, το έργο αυτό θα αρχίσει. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εφόσον είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση και αρχίσει το έργο, νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κανένας που να μπορεί να αναστείλει την ολοκλήρωσή του. Υπήρχαν, βέβαια, οι κακοήθειες από κάποιες ενστάσεις, οι οποίες δεν ξέρω από ποιους έγιναν και με ποιο σκοπό, όμως έχουν ξεπεραστεί και προχωράμε στην πραγματοποίηση του έργου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.