Ένα ακόμα δίκτυο κάδων, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της προσπάθειας ανακύκλωσης στον Δήμο Δράμας, σχεδιάζει να δημιουργήσει η δημοτική Αρχή στο εγγύς μέλλον. Πρόκειται για την τοποθέτηση ειδικών κάδων, για τη συλλογή ειδών ιματισμού (ενδυμάτων και υποδημάτων), έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Θα γίνει πρόσκληση

προς τις ιδιωτικές εταιρείες

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Χρήστος Κυριακίδης, μιλώντας στον τοπικό Τύπο, είπε ότι ο Δήμος Δράμας θα κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες αναλαμβάνουν πλήρως το συγκεκριμένο έργο της τοποθέτησης των κάδων και της συλλογής των ειδών ιματισμού. «Αρχικά, θα τοποθετηθούν είκοσι κάδοι σε διάφορα σημεία της πόλης της Δράμας, κυρίως σε γειτονιές, αλλά και στις δύο μεγάλες κοινότητες του Δήμου, με σκοπό να αποφορτιστεί το δίκτυο των πράσινων κάδων και των κάδων ανακύκλωσης», δήλωσε.

Η Διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας εξέτασε την περίπτωση χωριστής συλλογής ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών (ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, παπούτσια κ.λπ.). «Όλα αυτά τα υλικά, επί του παρόντος, απορρίπτονται στους πράσινους κάδους και οδηγούνται προς ταφή, αφού δεν υπάρχει σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης για τα συγκεκριμένα αστικά απόβλητα. Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι, η πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων με την εκτροπή ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία, σήμερα, οι δημότες εναποθέτουν στους πράσινους κάδους. Τα είδη αυτά ανήκουν στην κατηγορία των αστικών στερεών αποβλήτων και καλείται ο Δήμος, να τα διαχειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και το συμφέρον του», πρόσθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, η παράταξη «Πόλη+Ζωή» ψήφισε θετικά, καταθέτοντας την επιφύλαξη ως προς το ότι μπορεί να υλοποιηθεί η δράση και από ιδιώτες, ενώ σε άλλους Δήμους υλοποιείται σε συνεργασία με φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η παράταξη «Project Δράμα 2020», ψήφισε θετικά επίσης, επισημαίνοντας ότι εκτός από το οικονομικό κέρδος για τον Δήμο, σκοπός είναι η επανάχρηση των ειδών. Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα», Κοσμάς Καλαϊδόπουλος, ψήφισε θετικά, ενώ μειοψήφησε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργος Μήτρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.