ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ: Έγιναν δημαιρεσίες χωρίς την παρουσία της μείζονος αντιπολίτευσης

0
19

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες στον Δήμο Θάσου. Συγκεκριμένα, εξελέγησαν τα μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των δημοτικών επιτροπών, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, για την περίοδο από 9 Ιανουαρίου 2022 έως και 31 Δεκεμβρίου 2023. Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε ο Δημήτριος Πιπίνης, από την παράταξη του δημάρχου «Σύμπραξη ευθύνης». Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε, από την παράταξη «Σύμπραξη ευθύνης» επίσης, ο Κωνσταντίνος Μανίτσας και γραμματέας ο Αργύριος Σαλταρής, από την παράταξη της συμπολίτευσης πάλι.

Τακτικά μέλη της οικονομικής επιτροπής εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Δημήτριος Μανίτσας (από την παράταξη «Σύμπραξη ευθύνης»), Δημήτριος Πιπίνης (από την παράταξη «Σύμπραξη Εευθύνης»), Δημήτριος Μαριος (από την παράταξη «Σύμπραξη ευθύνης», Νικόλαος Χρυσάφης (από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου»).

Τακτικά μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Δημήτριος Μαριός (από την παράταξη «Σύμπραξη ευθύνης»), Δημήτριος Πιπίνης (από την παράταξη «Σύμπραξη Εευθύνης»), Κωνσταντίνος Μανίτσας (από την παράταξη «Σύμπραξη ευθύνης»), Χαρίκλεια Κυριατζίδου-Παναρέτου (από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου»).

Στην ειδική συνεδρίαση συμμετείχε από την παράταξη του Κωνσταντίνου Χατζηεμμανουήλ «Μόνο για την Θάσο» ένας δημοτικός σύμβουλος, ενώ δεν συμμετείχε κανένας από την παράταξη «Δημοτική Κίνηση Θάσου-Πάμε μαζί». Επίσης, δεν υποδείχθηκαν υποψήφιοι για την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής από την παράταξη «Μόνο για την Θάσο».

Ο δήμαρχος, Ελευθέριος Κυριακίδης, δήλωσε τα εξής: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου, Δημήτριο Πιπίνη, στον νέο αντιπρόεδρο, Κωνσταντίνο Μανίτσα, καθώς και στον νέο γραμματέα, Αργύριο Σαλταρή, ευχόμενος καλή και εποικοδομητική θητεία. Συγχαίρω, επίσης, για την εκλογή τους, τα νέα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου ευχόμενος δύναμη και υπομονή. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία της μείζονος αντιπολιτεύσεως, πλην μιας και μοναδικής εξαιρέσεως, στην ειδική, με ιδιαίτερο συμβολισμό, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αποδεικνύεται, τελικά, ότι για κάποιους η ενασχόληση με τα κοινά, έχει ενδιαφέρον μόνο όταν σχετίζεται με την διαχείριση της εξουσίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.