ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ: Δρομολογείται η οριστική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης στην Σκάλα Καλλιράχης

0
56

Υπογράφηκε από τον δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη, τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Δίκτυο ύδρευσης οικισμού Σκάλας Καλλιράχης του Δήμου Θάσου», συνολικής δαπάνης 1.990.462,99 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.). Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι είκοσι τέσσερις (24) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020». Το έργο αφορά στην κατασκευή καινούργιου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Σκάλας Καλλιράχης, κατασκευή καινούργιου καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς νερού από την γεώτρηση «Φουρνούδι» στην δεξαμενή Καλλιράχης, κατασκευή γεώτρησης στην θέση «Φουρνούδι» και διατήρηση και πλήρη αξιοποίηση των δύο υφιστάμενων δεξαμενών με το βανοστάσιο τους.

Ο δήμαρχος Θάσου δήλωσε τα εξής: «Ο οικισμός της Σκάλας Καλλιράχης, εδώ και πολλά έτη, όπως και την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο, αντιμετώπισε έντονα προβλήματα με βλάβες του δικτύου ύδρευσης, που οδήγησαν στην ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Όμως, η διοίκηση του Δήμου Θάσου, σε στενή και αγαστή συνεργασία με την Δ.Ε.Υ.Α.Θ., αν και δέχθηκε έντονη κριτική κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, είχε ήδη δρομολογήσει, εδώ και καιρό, την οριστική και μόνιμη επίλυση των προβλημάτων. Με την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη υλοποίησης του έργου, σε συνδυασμό και με την έναρξη υλοποίησης του έργου: «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Σκάλα Ραχωνίου-Σκάλα Καλλιράχης», η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε στις αρχές του τρέχοντος καλοκαιριού, δρομολογείται η οριστική και μόνιμη επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης του οικισμού. Εργαζόμαστε με σχέδιο και πρόγραμμα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του τόπου μας, με την δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών προς όφελος όλων των πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.