Ο Δήμος Θάσου και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση (ΔΗ.ΚΕ.Θ.) διοργανώνουν στη μνήμη του πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Διαμαντόπουλου, διεθνή διαγωνισμό ποίησης με θέμα εμπνευσμένο από το βραβευμένο ποίημα του: «Υπάρχουν άνθρωποι». Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στο «Καλογερικό» με υπεύθυνους του διαγωνισμού τον πρόεδρο της ΔΗ.ΚΕ.Θ., Γεώργιο Κουτσουμανή και την ποιήτρια-πολιτικό επιστήμονα, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι ακόλουθες:

-Τα ποιήματα θα χωρίζονται σύμφωνα με την ηλικία των ποιητών ως εξής: από 6 έως και 12 ετών (μαθητές δημοτικού), από 13 έως και 18 ετών (μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου) και από 18 ετών και άνω (ενήλικες).

-Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ένα μόνο ποίημα.

-Το κάθε ποίημα πρέπει να είναι έως 30 στίχους.

-Ο τρόπος έκφρασης μπορεί να είναι ελεύθερος στίχος, ή και ομοιοκατάληκτος.

-Δεν θα χρειαστούν ψευδώνυμα, αλλά τα πραγματικά στοιχεία του κάθε ποιητή γραμμένα στο κάτω δεξί μέρος του ποιήματος (όνομα, επίθετο, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνα, e-mail).

-Το θέμα είναι εμπνευσμένο από το βραβευμένο ποίημα «Υπάρχουν άνθρωποι».

-Θα γίνουν δεκτά ποιήματα μόνο ανθρωπιστικού περιεχομένου.

Οι συμμετοχές θα στέλνονται μόνο με e-mail λόγω covid-19 και στις δύο διευθύνσεις που ακολουθούν: politismosthassos@yahoo.com και adromachi.thassos@yahoo.gr. Στα πρώτα βραβεία ως έπαθλο θα δοθούν μαρμάρινα γλυπτά του Θάσιου δημιουργού, Κωνσταντίνου Λόβουλου, ενώ στα δεύτερα και τρίτα βραβεία πίνακες ζωγραφικής Θάσιων δημιουργών. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής και βιβλία. Ο Δήμος Θάσου και η ΔΗ.ΚΕ.Θ. στηρίζοντας τον ποιητικό διαγωνισμό και θέλοντας να προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο στην πολιτιστική εξέλιξη του νησιού, αλλά και στη διεθνή προβολή του μέσω της τέχνης, παρέχει την φιλοξενία της κριτικής επιτροπής και των πρώτων βραβευμένων.

Οι χορωδίες χαρίζουν

μοναδικές στιγμές

και έντονα συναισθήματα

Για μία ακόμη χρονιά, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) και ο πρόεδρος, Γεώργιος Κουτσουμανής, με την αμέριστη στήριξη του δημάρχου, Ελευθέριου Κυριακίδη, συνεχίζουν απρόσκοπτα την λειτουργία των τμημάτων της παιδικής, νεανικής και μικτής χορωδίας. Η χορωδία δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να συνυπάρξουν, να συνεργαστούν, να διδαχθούν, να συσφίξουν δεσμούς μεταξύ τους και να ψυχαγωγηθούν. Με τις δράσεις της, εκτός των άλλων, στοχεύει στην αγωγή της ψυχής και στην ένωση των γενεών μέσα από την τέχνη. Η μουσική, η τέχνη και ο πολιτισμός, είναι τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τους ανθρώπους.

Η χορωδία εξακολουθεί να χαρίζει μοναδικές στιγμές και έντονα συναισθήματα στους ακροατές, αλλά και μοναδική εμπειρία στα μέλη της. Το κίνητρο είναι η απλόχερη προσφορά αγάπης. Στα μέλη της δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο Ελλήνων και ξένων συνθετών, στιχουργών και ποιητών. Τραγούδια που ξεχωρίζουν για τον μελωδικό τους πλούτο συνθέτουν το ρεπερτόριο, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται με νέο υλικό.

Η διοίκηση του Δήμου Θάσου, με στοχευόμενες ενέργειες, προσβλέπει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην αναβάθμιση των πολιτιστικών δράσεων στο νησί. Η συμμετοχή στα τμήματα των χορωδιών είναι δωρεάν και όλα τα μέσα παρέχονται από τον Δήμο Θάσου. Η ευθύνη διδασκαλίας και οργάνωσης έχει ανατεθεί στην καθηγήτρια μουσικής, διπλωματούχο πιάνου, Πελαγία Αναγνωστάκη (τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977859358).

Τα τμήματα λειτουργούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ως εξής: Παρασκευή 19:30 Αρσανάς, Σκάλα Ποταμιάς, Σάββατο 17:00 Καλογερικό, παιδική-νεανική, Σάββατο 18:30 Καλογερικό, μικτή, Κυριακή 17:00 δημοτικό σχολείο Λιμεναρίων, παιδική-νεανική. Τις χορωδίες διευθύνει, εθελοντικά, η μαέστρος Αργυρώ Παπαλάσκαρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.