Την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 υπογράφηκε από τον δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη και τον Κωνσταντίνο Σκούρα, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή γέφυρας σε αντικατάσταση «ιρλανδικής διάβασης» επί της παλαιάς χάραξης της εθνικής οδού Λιμεναρίων-Λιμένα», συνολικής δαπάνης 420.501,52€ με Φ.Π.Α. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε βάρος του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ, ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΗΣΟΥ ΘΑΣΟΥ» και η διάρκειά του ορίζεται σε εννέα (9) μήνες.

Το έργο, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, αφορά στην κατασκευή γέφυρας και ισόπεδου κυκλικού κόμβου στο ρέμα μεταξύ των οικισμών Σκάλας Μαριών, Μαριών και Λιμεναρίων. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι χωματουργικές, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση, τοποθέτηση χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας, διαγράμμιση οδοστρώματος και ηλεκτροφωτισμός. Ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η εκτέλεση των έργων του Δήμου Θάσου συνεχίζεται απρόσκοπτα. Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου εγκρίθηκε προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2016. Μετά από πολλές δυσκολίες και σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την έναρξη υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.