ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ: Οι εργαζόμενοι ζητούν την ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης για την Υπηρεσία Δόμησης

0
4

Ο σύλλογος εργαζομένων στον Δήμο Θάσου ενημερώνει τους δημότες, σχετικά με την αδυναμία έκδοσης οικοδομικών αδειών από την Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ,) του Δήμου. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την έκδοση της αρίθμ. 93169/29-6-2023 διαπιστωτικής πράξης του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (Φ.Ε.Κ. 4375Β’/7-7-2023), με την οποία δόθηκε η επάρκεια έκδοσης οικοδομικών αδειών στην Υ.ΔΟΜ. Δήμου Θάσου. Η ανωτέρω πράξη βασίστηκε σε πλασματικά στοιχεία στελέχωσης της Υ.ΔΟΜ. Θάσου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η πραγματική στελέχωση της Υ.ΔΟΜ. είναι ένας (1) τοπογράφος μηχανικός στο γραφείο πολεοδομικών εφαρμογών, ένας (1) ηλεκτρολόγος μηχανικός στο γραφείο ελέγχου κατασκευών και ένας (1) διοικητικός υπάλληλος στο γραφείο διοικητικής υποστήριξης.

Πέραν αυτών, η προϊσταμένη του Τμήματος εκτός των καθηκόντων διοίκησης, έχει επωμισθεί με πληθώρα άλλων εργασιών (παράλληλα καθήκοντα). Στο γραφείο έκδοσης οικοδομικών αδειών, δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος.

«Ο σύλλογος εργαζομένων Δήμου Θάσου, προκειμένου να δοθεί λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, ζήτησε εγγράφως από τον γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, την ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης του, μέχρι την στελέχωση του γραφείου έκδοσης οικοδομικών αδειών της Υ.ΔΟΜ. Δήμου Θάσου, με επαρκή αριθμό μηχανικών. Θεωρούμε ότι, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εντάσσεται στην γενικότερη κυβερνητική πολιτική της εκχώρησης των αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αναπτυξιακούς Οργανισμούς, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη, το κόστος και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.