ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ: Οι πολίτες να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, για την αποφυγή εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς

0
5

Ο Δήμος Θάσου ενημερώνει τους πολίτες ότι, από την 20η Αυγούστου 2023 και μέχρι νεωτέρας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, με εξαίρεση πρόσωπα που κατοικούν, ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, εντός των ακόλουθων δασικών εκτάσεων: Μακρύαμμος-παραλία Παναγίας (Χρυσή Αμμουδιά), Λαιμός-αρχαίο θέατρο, ενώ θα ισχύει ελεγχόμενη κυκλοφορία στις περιοχές: Αγ. Παντελεήμονας, Αγ. Μαρίνα, Αγ. Ειρήνη, Ποταμιά-Πηγές Ποταμιάς, Θεολόγος θέση Καμίνι, Λιμενάρια-Κάστρο, Μαριές-φράγμα Μαριών, Μικρό Καζαβίτι-Αγ. Παντελεήμονα, Καζαβίτι-Τούμπα, Ραχώνι, Καλλιράχη, Σωτήρως.

Καλούνται οι πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την αποφυγή εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς και ειδικότερα κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια. Σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, απαγορεύεται ρητά το άναμμα φωτιάς, καθώς και η εκτέλεση θερμών εργασιών από επαγγελματίες (γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους κ.λπ.). Οι μόνιμοι κάτοικοι, που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές απαγόρευσης και ελέγχου, υποχρεούνται να συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες εφαρμογής των μέτρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.