ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ: Οι φορείς της Θάσου είναι σε διαρκή επαγρύπνηση για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών  

0
21

Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, με πρωτοβουλία του δημάρχου Θάσου, Ελευθέριου Κυριακίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, για τον συντονισμό των ενεργειών για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Στην σύσκεψη συμμετείχαν: ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Ευστράτιος Πυρήνας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης Σταύρος Τσολάκης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου Κωνσταντίνος Μανίτσας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου Στυλιανός Ψαρογιάννης, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου Κωνσταντίνος Κοντογεωργίου, ο αναπληρωτής δασάρχης Θάσου Γεώργιος Ράνης, ο διοικητής του Λόχου Εθνοφυλακής Θάσου Χρήστος Χατζάρας, πρόεδροι των Κοινοτήτων, στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου, οι δημοτικοί δασοφύλακες και εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας.

Σκοπός της σύσκεψης, ήταν η αναλυτική ενημέρωση όλων των φορέων για την κατάσταση της Θάσου και τον συντονισμό των ενεργειών πρόληψης, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Μετά το πέρας της συνάντησης, στην οποία διαπιστώθηκε η ετοιμότητα και η αγαστή συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων, οι συμμετέχοντες κάλεσαν τους πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, ακόμα κι όταν ο δείκτης του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς δεν το απαιτεί. Χαρακτηριστικά επεσήμαναν ότι, κανείς δεν πρέπει να ανάβει φωτιά για κανένα λόγο και να αποφεύγονται οι επικίνδυνες εργασίες στην ύπαιθρο.

Ο δήμαρχος Θάσου δήλωσε τα εξής: «Διανύουμε την καρδιά της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου και όλοι οι φορείς, από κοινού και σε συνεργασία με τους πολίτες, οφείλουμε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την επαγρύπνησή μας, προκειμένου να προστατεύσουμε το σπάνιο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας, αλλά και τις περιουσίες μας. Ο Δήμος Θάσου τίθεται σε συνεχή αυξημένη επαγρύπνηση και προς την κατεύθυνση αυτή διά του προσωπικού του, θα πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες. Καλώ όλους τους κατοίκους της Θάσου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να επαγρυπνούν και να αναφέρουν άμεσα ενδείξεις φωτιάς, ή καπνού και οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους στις αρμόδιες Αρχές. Η προστασία του τόπου μας από τις πυρκαγιές, είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.