ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού θα παρέχει τεχνική βοήθεια στον τουριστικό τομέα

0
9

Στις 25 Αυγούστου 2023 συνυπογράφηκε η συμφωνία συνεργασίας για το «πακέτο» τεχνικής βοήθειας, μεταξύ του Δήμου Θάσου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού θα συνεργαστούν με τον Δήμο Θάσου με πρωτοποριακές συνέργειες ιδιωτικών και δημόσιων φορέων που σχετίζονται με την Θάσο, ώστε να τεθούν οι βάσεις για ισόρροπη και προς όφελος όλων αειφορική ανάπτυξη του κλάδου και του τόπου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού θα αναλύσει και θα αξιολογήσει τις ενέργειες μάρκετινγκ, με σκοπό την δημιουργία ενός νέου σχεδίου δράσης. Επίσης, θα διεξάγει έρευνα στους κατοίκους του νησιού, ώστε να διασφαλίσει την συν-περίληψή τους ως κύριο φορέα στον σχεδιασμό της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Ο δήμαρχος, Ελευθέριος Κυριακίδης, δήλωσε: «Με την παρούσα συνεργασία, το νησί της Θάσου αποκτά αφενός διεθνή και σύγχρονα «εργαλεία» τεχνικής βοήθειας που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη και αφετέρου την εξωστρέφεια που χρειάζεται για μία πιο βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό και την τοπική κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Νικόλαο Γκολφινόπουλο, Senior Project Specialist του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και την Γιώτα Μοσχοπουλίδου, επιστημονική σύμβουλο τουριστικής ανάπτυξης, για την αμέριστη σύμπραξή τους προς την επίτευξη της συμφωνίας αυτής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.