Η Καβάλα έδωσε και φέτος δυναμικό «παρών» στη διεθνή τουριστική έκθεση International Mediterranean Tourism Market (ΙΜΤΜ), που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2020. Ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε ως συν-εκθέτης του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε δημοσιογράφους, travel bloggers, ταξιδιωτικούς πράκτορες και tour operators, τον προορισμό «Καβάλα» ως ένα εναλλακτικό και ταυτόχρονα ξεχωριστό προορισμό, με πολλές επιλογές θεματικού τουρισμού και αρκετές βιωματικές εμπειρίες.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων, όπως την Global Tourism, TALMA Travel and Tours, NB Tours, ISRA Travel & Tourism, EASYGO και με έγκριτους δημοσιογράφους, όπως η Irit Rosenblum. Έγιναν συναντήσεις με σημαντικούς travel bloggers, όπως η Galit Kedar, πρόεδρος του συνδέσμου travel bloggers του Ισραήλ.

Γενικά, η Ελλάδα ως προορισμός συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των δημοφιλών και ιδιαίτερα φιλικών τουριστικών προορισμών για τους Ισραηλινούς, παρουσιάζει αύξηση στις κρατήσεις τα τελευταία πέντε και πλέον έτη, όχι μόνο λόγω του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, αλλά και των ισχυρών ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών και του έντονου ενδιαφέροντος των Ισραηλινών για τον πολιτισμό.

Οι Ισραηλινοί τουρίστες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον πολιτισμό, την ιστορία, την μουσική και την ελληνική κουζίνα, χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει η Καβάλα ως προορισμός. Ο Δήμος Καβάλας, υλοποιώντας το σχέδιο τουριστικής προβολής για το έτος 2020, στοχεύει στην ενδυνάμωση και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού. Τον Δήμο Καβάλας εκπροσώπησε στη διεθνή τουριστική έκθεση ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτης Αγγελίδης και η Ελένη Μεντεσίδου, στέλεχος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.