Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ουτρέχτης, υπέβαλε τη β΄ φάση για το έργο με διακριτικό τίτλο: «Circular Building Cities» (πόλεις που επενδύουν στην κυκλική οικονομία) της κοινοτικής πρωτοβουλίας URBACT II, το οποίο εγκρίθηκε στις 11 Μαΐου 2020. Στο εταιρικό σχήμα της πρότασης συμμετέχουν επίσης: η Διαδημοτική Ένωση του Oeste (Πορτογαλία), ο Δήμος Nigrad dd (Σλοβενία), ο Δήμος Riga (Λετονία), η πόλη Γρανάδα (Ισπανία), η πόλη Κοπενχάγη (Δανία), ο Δήμος Πράτο (Ιταλία) και η πόλη του Μονάχου (Γερμανία). Η διάρκειά του έργου είναι 24 μήνες, ενώ προηγήθηκε μία εξάμηνη προπαρασκευαστική φάση.

Στόχος του έργου, αναφέρει δελτίο Τύπου, είναι ο σχεδιασμός μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την κυκλική οικονομία, που θα αφορά στα απορρίμματα του κατασκευαστικού κλάδου σε μία πόλη. Στο πλαίσιο του έργου και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ιδιώτες, θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία του Δήμου, που θα ενσωματωθεί στο συνολικό του έργου για όλες τις συμμετέχουσες πόλεις.

Το έργο θα αρχίσει επίσημα τον Ιούνιο του 2020 και θα διαρκέσει έως και τα μέσα του 2022. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα αναπτυχθεί ένα τοπικό πρόγραμμα εργασίας για την εκπόνηση του οριστικού σχεδίου δράσης για την κυκλική οικονομία στον τομέα των κατασκευών για τον Δήμο Καβάλας. Η πιλοτική δράση που έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο του έργου και θα υλοποιηθεί στην παρούσα φάση, αφορά στην εκπόνηση μιας μελέτης για την αξιοποίηση/επανάχρηση των δευτερογενών επεξεργασμένων υλικών από κατασκευές/κατεδαφίσεις και η ένταξη της προδιαγραφής αυτής στις δημόσιες συμβάσεις.

Ο προϋπολογισμός για το έργο ανέρχεται στα 748,494.20€ και για τον Δήμο Καβάλας αντίστοιχα είναι 51.235,23€. Η χρηματοδότηση καλύπτεται κατά 100% (85% από το ΕΤΠΑ και 15% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.