ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Η «Δημωφέλεια» υλοποιεί έργο άυλου πόρου

0
13

Την Δευτέρα 4 έως και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ερμηνευτών των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Πράξης: «Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής-Άυλος Πόρος», ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο που υλοποίησε η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Καβάλας «Δημωφέλεια» και αποσκοπούσε να φέρει τα νεότερα μέλη της τοπικής κοινωνίας, σε επαφή με το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα της αρχαίας και νέας Εγνατίας οδού. Η εν λόγω πράξη έγινε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, στην επιτυχημένη δράση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης. Μέλος από την επιστημονική ομάδα σχεδιασμού του έργου ανέλαβε την επεξήγηση του πλαισίου της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με τους συμμετέχοντες να έχουν ενεργό ρόλο στην πρακτική διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό μουσείο καπνού. «Μέσα από τέτοιου είδους συντονισμένες δράσεις των κατοίκων, των τοπικών, περιφερειακών και εθνικών Αρχών, μπορούν να προβληθούν δραστηριότητες ξεχασμένες και ίσως άγνωστες στο κοινό, καθώς και να δοθούν ιδέες και κίνητρα για νέους θεσμούς και προσπάθειες, ενώ τα οφέλη θα είναι εμφανή όχι μόνο στους επισκέπτες, αλλά και στους κατοίκους κάθε ηλικίας», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.