Τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, επισκέφτηκαν εθιμοτυπικά, την περασμένη εβδομάδα, η μορφωτική ακόλουθος της Πρεσβείας της Ιταλίας, Anna Mondavio, συνοδευόμενη από τον Δρ. Enzo Bonanno και τον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας στην περιοχή, με έδρα την Καβάλα, Φεδερίκο Λαζαρίδη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δελτίου Τύπου, η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της καλής συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού των δύο πλευρών, που εγκαινιάστηκε πέρυσι, με τη συνδιοργάνωση στην Καβάλα συναυλίας κουαρτέτου μουσικής. Η δήμαρχος δήλωσε πως θεωρεί πολύτιμη τη σχέση φιλίας και συνεργασίας και ότι σκοπεύει να συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιξη, με την ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων κύρους.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας στη δημοτική βιβλιοθήκη, όπου προήδρευσε η αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας και πολιτισμού, Μαρία Φραντζεσκάκη, με τη συμμετοχή των φιλοξενούμενων της Πρεσβείας της Ιταλίας και εκπροσώπους φορέων πολιτισμού της Καβάλας. Η συνάντηση είχε ως θέμα «τα γράμματα, τις τέχνες και την εκπαίδευση» και κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους συμμετέχοντες. Έγινε πρόταση, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Καβάλας να φιλοξενήσει εκδηλώσεις παρουσίασης της ιταλικής κουλτούρας και να παρουσιαστεί στην Ιταλία, η έκθεση προβολής του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης, συζητήθηκαν προτάσεις για μουσικές δράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.