Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας, με την υπ’ αριθμ. 278/2021 απόφαση, θα απονέμει βραβείο αριστείας, στην μνήμη της Μυρτώς Φουρουντζόγλου, στους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων του Δήμου, που διακρίθηκαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Στην εισήγηση που έκανε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, είπε τα ακόλουθα: «Ο Δήμος Καβάλας, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κάνουν οι μαθητές των Λυκείων της πόλης και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, για να κερδίσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποφάσισε να προχωρήσει στην έμπρακτη επιβράβευση τους.

Κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από την φετινή περίοδο, οι πρώτοι δέκα μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα λαμβάνουν χρηματικό βραβείο χιλίων ευρώ έκαστος, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα στα πρώτα βήματα της φοιτητικής τους ζωής. Με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας της, την οποία θέλω και δημοσίως να ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρότασης μας, το εν λόγω βραβείο θα φέρει την επωνυμία «Μυρτώ Φουρουντζόγλου». Πρόκειται για την εικοσάχρονη φοιτήτρια της Ιατρικής, που έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο πριν από δύο μήνες. Η Μυρτώ κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το έτος 2019, με δεκαεννέα χιλιάδες εκατόν δέκα μόρια και παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τις σπουδές της. Η Μυρτώ ήταν ένα ξεχωριστό παιδί με τις πολύ μεγάλες δυνατότητες και απαράμιλλο σθένος. Εκτιμώ ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την μνήμη, τον αγώνα και το βαθύ αποτύπωμα που άφησε πίσω της. Το βραβείο αριστείας «Μυρτώ Φουρουντζόγλου», θα απονέμεται στις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, παρουσία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπροσώπων της μαθητικής κοινότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.