Η πόλη της Καβάλας θα έχει την ύψιστη τιμή, να υποδεχτεί στις 16 Μαρτίου 2020 τη φλόγα των 32ων Ολυμπιακών αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Τόκιο, από τις 24 Ιουλίου έως και τις 9 Αυγούστου 2020. Το «ταξίδι» της ολυμπιακής φλόγας στην ελληνική επικράτεια, θα ξεκινήσει από την αρχαία Ολυμπία, στις 12 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί επτά ημέρες αργότερα, με μία λαμπρή γιορτή στο Παναθηναϊκό στάδιο. Πρώτος «κρίκος στην αλυσίδα» της λαμπαδηδρομίας, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, θα είναι μία γυναίκα. Με σχετική απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), η δραμινή ολυμπιονίκης του 2016 στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη, θα παραλάβει πρώτη το ολυμπιακό φως, από την πρωθιέρεια του βωμού, Ξανθή Γεωργίου. Ο Δήμος Καβάλας συγχαίρει την Άννα Κορακάκη για τη συγκεκριμένη διάκριση και της εύχεται να κατακτήσει περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, για τον Δήμο Καβάλας ορίστηκαν τέσσερις λαμπαδηδρόμοι. Με τη σειρά που θα παραλάβουν τη φλόγα, είναι οι: Λεμονιά Γκαϊντατζή (πρωταθλήτρια Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση), Γιάννης Μαρτίδης (παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελευθέρα πάλη, θα ανάψει το βωμό), Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος (χάλκινος πρωταθλητής στην αντισφαίριση με αμαξίδιο), Χρήστος Κιοφτετζής (9η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft Office Specialist στην κατηγορία Excel). Στη φωτογραφία είναι ο Γιάννης Μαρτίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.