Η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας απέστειλε την ακόλουθη απάντηση, σχετικά με την λειτουργία του συστήματος SeaTrack, για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες στις παραλίες του Δήμου: «Προσφάτως, αναπαράχθηκε σε διάφορους ηλεκτρονικούς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους, όπως και στην προσωπική ιστοσελίδα του βουλευτή Δράμας, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, επιστολή του συλλόγου παραπληγικών του Νομού Δράμας, με την οποία εκφράζονται μομφές αναφορικά με τα συστήματα SEATRAC, που έχουν τοποθετηθεί σε παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Σε σχέση με το ζήτημα αυτό, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Tα συστήματα SEATRAC, τα οποία δίνουν την δυνατότητα σε άτομα με αναπηρίες να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στην θάλασσα, κατασκευάζονται από την εταιρεία TOBEA Ltd, της οποίας επίσημη αντιπρόσωπος για την βόρεια Ελλάδα είναι η εταιρεία «ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ», με έδρα την Καβάλα. Συνεπώς, η ονομασία SEATRAC, δεν αποδίδει γενικά κάθε μηχανισμό εύκολης πρόσβασης ατόμων με αναπηρίες στην θάλασσα, αλλά αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο προϊόν γνωστής εταιρίας, το οποίο καλύπτεται από ελληνικές, ευρωπαϊκές και αμερικανικές ευρεσιτεχνίες και είναι πλήρως συμβατό με ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Συστήματα SEATRAC, κατασκευής της εταιρείας TOBEA Ltd, έχουν τοποθετηθεί ήδη στις παραλίες Καλαμίτσας και Περιγιαλίου του Δήμου Καβάλας. Μέχρι σήμερα, τα συστήματα αυτά λειτουργούν απρόσκοπτα και με απόλυτη ασφάλεια, καθώς συντηρούνται κανονικά από την αποκλειστική αντιπρόσωπό τους -ανάδοχο εταιρεία «ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ». Συνεπώς, όσα αναφέρονται στην προαναφερθείσα επιστολή και σε διάφορες ιστοσελίδες, κατά τα ανωτέρω, δεν αφορούν στην πραγματικότητα τα πιστοποιημένα συστήματα SEATRAC, που έχουν τοποθετηθεί στις πιο πάνω παραλίες του Δήμου Καβάλας. Αντιθέτως, φέρονται να αφορούν μηχανισμούς άλλης εταιρείας, που υφίστανται σε παραλίες εκτός των ορίων και της αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας και που αποδόθηκαν στην προαναφερθείσα επιστολή και στις διάφορες ιστοσελίδες ως SEATRAC από προφανή παραδρομή, ή σύγχυση. Για τους λόγους αυτούς τόσο ο Δήμος Καβάλας, όσο και η εταιρεία «ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ», παρακαλούν θερμά τους αρμόδιους να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση της αλήθειας, μέσω της δημοσιοποίησης σχετικών διορθωτικών ανακοινώσεών τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.