Ολοκληρώθηκε, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η συντήρηση των αγροτικών ιατρείων\ Νέας Καρυάς, Μοναστηρακίου και Πηγών του Δήμου Νέστου, στο πλαίσιο του έργου e-SOHECA του προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία» 2014-2020, στο οποίο ο Δήμος Νέστου είναι επικεφαλής εταίρος. Επίσης, άρχισε η εγκατάσταση του ιατροτεχνολογογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα αγροτικά ιατρεία και στις κοινωνικές δομές. Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του εξοπλισμού στο αγροτικό ιατρείο Νέας Καρυάς, η οποία περιλάμβανε την τοποθέτηση του πολυκαναλικού παλμογράφου (καρδιογράφος) κι ενός απινιδωτή. Άρχισε η εγκατάσταση στο αγροτικό ιατρείο Χρυσοχωρίου, ενώ έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση στο αγροτικό ιατρείο Αγιάσματος. Ακόμα, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση στην κεντρική δομή του Κ.Α.Π.Η. Χρυσούπολης, ενώ έχει προγραμματισθεί για το Κέντρο Κοινότητας και τον συμβουλευτικό σταθμό για την άνοια του Δήμου.

Το επόμενο διάστημα, ο εξοπλισμός και το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής τηλεφροντίδας e-Social Health Care, θα τοποθετηθούν στα περιφερειακά ιατρεία Πηγών, Μοναστηρακίου, Αγιάσματος, Ερατεινού, Πέρνης, Παραδείσου, Ξεριά, Λεκάνης, Πλαταμώνα, Μακρυχωρίου κ.α. και σε λοιπές κοινωνικές δομές του Δήμου. Οι υπόλοιποι τρεις απινιδωτές, θα τοποθετηθούν στα αγροτικά ιατρεία Αγιάσματος, Πέρνης και Λεκάνης. Κατά την τελευταία φάση του έργου, έξυπνες συσκευές μέτρησης δεδομένων υγείας Checkme Pro, μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την μεταφορά και μετάδοση δεδομένων (gateways), θα δοθούν σε δημότες από ευάλωτες ομάδες, που ζούνε σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.