Σειρά σημαντικών επαφών, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, στην Αθήνα πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Στο Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώθηκε για τις προτάσεις του Δήμου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Εγκρίθηκε η πρόταση για την κατασκευή έξι παιδικών χαρών με το ποσό των 200.000€, ενώ θα χρηματοδοτηθεί και η προμήθεια μηχανημάτων έργου (ένα φορτηγό και ένα απορροφητικό σάρωθρο) με το ίδιο ποσό (200.000€).

Στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστα Μορφίδη, συναντήθηκε με τον υφυπουργό, Στάθη Γιαννακίδη, ο οποίος του ανακοίνωσε την ένταξη του σημαντικότατου έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας-αποχέτευσης όμβριων Χρυσούπολης, προϋπολογισμού 3.500.000€, στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η μελέτη του έργου ανατέθηκε σε εξωτερικό μηχανικό και κόστισε στον Δήμο Νέστου 90.000€. «Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την Χρυσούπολη και ιδιαίτερα τις πολύπαθες περιοχές της οδού Μαριού, του 1ου Γυμνασίου, της οδού Αμισού, με την κατασκευή μεγαλύτερου αγωγού για όμβρια στην Εγνατία οδό και στη συνέχεια την ανάπλασή της», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών, επίσης, συνάντησε τον διευθυντή, Κωνσταντίνο Ρούσσια, με τον οποίο συζήτησαν για τις προτάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» (αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη Ζαρκαδιά μέχρι το Ποντολίβαδο, προϋπολογισμού 1.400.000€ και το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων της Νέας Καρυάς με σύστημα αναρρόφησης, προϋπολογισμού 2.700.000€).

Ανακοινώθηκε στον δήμαρχο, η οικονομική επιχορήγηση ,για την κάλυψη της δαπάνης που έκανε ο Δήμος Νέστου σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 300.000€. Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Νέστου έκανε ανάθεση σε επαγγελματίες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ζημιές από την πλημμύρα της 28ης Ιουνίου 2018. Οι εργασίες αυτές ξεπέρασαν τις 400.000€ και η εξόφλησή τους γίνεται από το ταμείο του Δήμου.

Στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου, ο δήμαρχος Νέστου ζήτησε να παραταθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία κήρυξε τον Δήμο Νέστου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Τέλος, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πουλάκη, για θέματα που αφορούν τον Δήμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.