Ο συνδυασμός «Σωστή Επιλογή», με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπαταλογιάννη, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Πανηγυρίζει και μάλιστα μέσα από μία επικοινωνιακή καταιγίδα, η δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου, για το έργο ανάπλασης στον αστικό ιστό της Ελευθερούπολης. Πρόκειται για ένα έργο, που ουσιαστικά ταλαιπωρεί εδώ και μήνες επαγγελματίες και πολίτες, σε ένα κομμάτι της κεντρικής λεωφόρου Φρίξου Παπαχρηστίδη, από την Εθνική Τράπεζα μέχρι και την πιάτσα των ταξί, με παρεμβάσεις και στους εφαπτόμενους δρόμους.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και συνεργάτες του, χαρακτήρισαν το έργο αυτό, σαν μία παρέμβαση την οποία είχε δεκαετίες να δει το κέντρο της Ελευθερούπολης, παρουσιάζοντας, παράλληλα, την συνέχισή του σε μακέτες, αποσπασματικά, κάνοντας λόγο για έργο με ευαισθησία στην προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, με σκοπό μία ουσιαστική αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας.

Εμείς δεν μηδενίζουμε την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για παρεμβάσεις και έργα ανάπλασης. Θέλουμε, όμως, να υπενθυμίσουμε στον κύριο δήμαρχο, ότι τα έργα αναβάθμισης του κέντρου της Ελευθερούπολης, δεν προέκυψαν από παρθενογένεση στην περίοδο της δικής του θητείας.

Καλό είναι να θυμόμαστε την προσφορά στην διαχρονική αυτή προσπάθεια, των δημάρχων Πέτρου Παναγιώτου, Βαγγέλη Μαρμίδη, Γιάννη Φιλόσογλου, Βασίλη Ξουλόγη. Κάθε ένας εξ’ αυτών έβαλε το λιθαράκι του, μικρό, ή μεγάλο, στο να διαμορφωθεί η σημερινή εικόνα της πόλης και έδρας του Δήμου Παγγαίου.

Επίσης, θέλουμε να γνωρίζουμε για το έργο που εκτελείται, αν πριν αρχίσει προηγήθηκε μία θεμελιώδης κυκλοφοριακή μελέτη, μία κάποια μελέτη προσβασιμότητας κι αν αυτές κατέληξαν στο σημερινό αποτέλεσμα, που σημειωτέον δεν έχει ολοκληρωθεί, εφόσον οι εργασίες ακόμα εξελίσσονται; Η απάντηση είναι ΟΧΙ…

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή αναφέρεται σε παρεμβάσεις που θα γίνουν στο μέλλον και θα αφορούν, σύμφωνα με τα λεγόμενά της: «στην ανάπλαση της πλατείας, του χώρου στάθμευσης των ΤΑΧΙ, την ανάπλαση του χώρου της λαϊκής αγοράς, της πλατείας γύρω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, καθώς και αρκετών κάθετων οδών στον κεντρικό οδικό άξονα της Ελευθερούπολης».

Τα περισσότερα από αυτά, η δημοτική Αρχή τα παρουσιάζει σε μακέτες, κατά την προσφιλή της μέθοδο και τονίζει ότι αναμένει την έγκριση του έργου και την εξεύρεση κονδυλίων για να πραγματοποιηθούν.

Θέλουμε να ρωτήσουμε την δημοτική Αρχή: 1) αν είναι ικανοποιημένη από την χρονική περίοδο των 7 μηνών που χρειάστηκε να ολοκληρωθεί μία παρέμβαση 200 μέτρων, δύο πεζοδρομίων και μάλιστα εν καιρώ lockdown, με τα καταστήματα κλειστά, που προσφέρονταν για παρεμβάσεις, 2) αν είναι ικανοποιημένη από το μέχρι σήμερα εκτελούμενο έργο, ως προς την προσβασιμότητα που προσφέρει στα άτομα με κινητικά προβλήματα και σε άτομα με προβλήματα όρασης, από την δημιουργία διαδρόμων όδευσης και σημείων προσβασιμότητας από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο.

Δεν συμμεριζόμαστε, φυσικά, την αισιοδοξία του αντιδημάρχου, Χρήστου Μποσμπότη, που αναφέρει σε δηλώσεις του ότι: «Πρόκειται για ένα έργο, που θα αλλάξει την μορφή του κέντρου της Ελευθερούπολης, μετά από πολλές δεκαετίες».

Τέλος, θέλουμε να προσκαλέσουμε τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Καβάλας, να «περπατήσει» την εν λόγω παρέμβαση, για να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, αν υπάρχει ουσιαστική προσβασιμότητα, ή αν θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στις οδεύσεις των πεζοδρομίων!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.