ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ: Τα παλιά ελαστικά της πίστας καρτ στην παραλία Οφρυνίου είναι βαμμένα και δεν ανακυκλώνονται!

0
79

Η πυρκαγιά που σημειώθηκε στον χώρο που εναποτέθηκαν τα παλιά ελαστικά της πίστας καρτ που έκλεισε στην παραλία Οφρυνίου, έγινε η αφορμή για κριτική και ερωτήματα προς την δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου, από την επικεφαλής του συνδυασμού «Ξεκινάμε», Μαρία Βαρύτη, η οποία απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Για μία ακόμη φορά, θέτουμε το ερώτημα στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου και στον δήμαρχο, Φίλιππο Αναστασιάδη, κατά πόσο σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον σε έναν Δήμο, που θα έπρεπε να διαφυλάσσεται ως «κόρη οφθαλμού». Τα γεγονότα μας απογοητεύουν για άλλη μια φορά:

-Οκτώβρης 2023: η πίστα καρτ στην παραλία Οφρυνίου κλείνει και τα ελαστικά που χρησιμοποιούνταν ως προστατευτικά ασφαλείας, μεταφέρονται με την ανοχή, ή την άδεια και εντολή της διοίκησης, σε ένα κοινόχρηστο αγροτεμάχιο της περιοχής Νatura των εκβολών του Στρυμόνα.

-Δεκέμβρης 2023: ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Ανέστης Τσαβδαρίδης, μετά από σχετικές καταγγελίες των κατοίκων της παραλίας Οφρυνίου, υποβάλλει ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας να πληροφορηθεί, με εντολή τίνος μεταφέρθηκαν εκεί τα ελαστικά και ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ο Δήμος για την ασφαλή απομάκρυνση τους. Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για την απομάκρυνση των ελαστικών και ένας από τους συμβούλους της πλειοψηφίας συμπλήρωσε ότι είναι βαμμένα και δεν ανακυκλώνονται.

-17 Φεβρουαρίου 2024: πυκνός μαύρος καπνός καλύπτει την περιοχή της παραλίας Οφρυνίου και όχι μόνο. Τα παρατημένα ελαστικά καίγονται μέσα στην περιοχή Natura! Η επέμβαση της πυροσβεστικής περιορίζεται στην αποτροπή επέκτασης της φωτιάς στην γύρω περιοχή. Η επιβάρυνση στο φυσικό περιβάλλον και την ατμόσφαιρα της περιοχής τεράστια! Για μας, το γεγονός ότι συνέβη το περιστατικό σε προστατευόμενη περιοχή Natura έχει μεγάλη σημασία, όσον αφορά τις ιδιαίτερες ευθύνες των φορέων. Το ίδιο θα ανησυχούσαμε για το περιστατικό, αν συνέβαινε σε ιδιωτικό χώρο. Καλούμε τον δήμαρχο Παγγαίου: 1) να ενημερώσει τους δημότες για τις μέχρι σήμερα ενέργειες στις οποίες είχε προβεί στο προηγούμενο διάστημα, για την αποτροπή της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της ρύπανσης της ατμόσφαιρας, 2) να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να αναζητηθούν οι ένοχοι τόσο της πυρκαγιάς, αλλά κυρίως της τραγικά αμελούς συμπεριφοράς να τοποθετηθεί μία μεγάλη ποσότητα ελαστικών εντός της περιοχής Natura και να αφεθεί στην τύχη της, 3) να δηλώσει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον αντίστοιχα συμβάντα εντός του Δήμου μας.

Έστω και τώρα, ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας δείξει το ελάχιστο ενδιαφέρον και την ευαισθησία, για τους κατοίκους της περιοχής και το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Στο κάτω-κάτω, το οφείλει στους δημότες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.