Ο Θόδωρος Αθανασιάδης είναι ο μόνος από τους υποψήφιους δημάρχους στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, που εξελέγη την πρώτη Κυριακή (26 Μαΐου 2019) με ποσοστό (οριακά) υψηλότερο από το 50%. Συγκεκριμένα, έλαβε το 50,66% των έγκυρων ψηφοδελτίων και εξελέγη δήμαρχος στον Δήμο Προσοτσάνης, αφήνοντας στη 2η θέση τον νυν δήμαρχο, Άγγελο Λύσσελη με ποσοστό 44,54% και στην 3η θέση την Κατερίνα Τσαουσίδου-Αετοπούλου με ποσοστό 4,80%. Η αποχή, ωστόσο, υπερέβη το πενήντα τοις εκατό (50,65%).

Ο συνδυασμός του Θ. Αθανασιάδη «Δύναμη Δημιουργίας» έλαβε 5.526 ψήφους και 14 έδρες, ο συνδυασμός του Α. Λύσσελη «Δημοτική Συνεργασία» 4.858 ψήφους και 12 έδρες και ο συνδυασμός της Κατερίνας Τσαουσίδου-Αετοπούλου «Λαϊκή Συσπείρωση» 524 ψήφους και 1 έδρα.

Θ. Αθανασιάδης: «Οι πολίτες θα δούνε μία άλλη σχέση μεταξύ Δήμου και δημότη»

Ο νικητής των εκλογών στον Δήμο Προσοτσάνης και δήμαρχος από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, Θ. Αθανασιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση στην εφημερίδα «Πρωινός Τύπος»: «Ήταν μία καθαρή νίκη. Ο λαός έχει μία άποψη δική του, την οποία την εκφράζει όταν του δίνεται η ευκαιρία στις εκλογές. Έδωσε δύο τετραετίες σε μία δημοτική αρχή και απογοητεύτηκε. Αυτό που κάναμε, δεν ήταν τίποτα παραπάνω, από το να πούμε το πρόγραμμά μας, να τονίσουμε ότι εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τον Δήμο και ότι είπαμε στο δημόσιο λόγο θα το πράξουμε. Έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία, κυρίως τη θέληση και την τεχνογνωσία, για να υλοποιήσουμε όσα είπαμε. Χρειάζεται δουλειά και σοβαρότητα. Η ομάδα που συστρατεύτηκε με τη «Δύναμη Δημιουργίας» αποτελείται από τεχνοκράτες και συμπολίτες απ’ όλους τους επαγγελματικούς χώρους, που θα στηρίξουν την προσπάθεια. Το αποτέλεσμα θα το εισπράξει αμέσως ο λαός, μέσα από την υλοποίηση έργων, που ξέρουμε με ποιο τρόπο θα γίνουν. Θα «απαντάμε» πάντα με έργα. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν, ότι κάθε πρόβλημα έχει λύση. Δεν πρέπει να αερολογεί κανείς. Όπως στα μαθηματικά, όταν σου δίνουν μία εξίσωση, πρέπει να βγάλεις αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι αδιάφορο.Σ

Γνωρίζουμε τα προβλήματα, ζούμε στην περιοχή και δεν καλούμαστε να κάνουμε τα απίθανα. Πρώτα απ’ όλα, καλούμαστε να λύσουμε την καθημερινότητα κι αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε κάτι, θα πάμε στα σπίτια μας. Σε δεύτερη φάση, να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τόπου. Με έργα υποδομής, να είμαστε ανοικτοί στην κοινωνία, σε επενδύσεις και να κρατήσουμε μέσω των επενδύσεων αυτών και μέσω μιας ανθρωποκεντρικής λειτουργίας του Δήμου, τον κόσμο εδώ.

Την τελευταία δεκαετία είχαμε μία μεγάλη φυγή, μία μεγάλη πληγή μετανάστευσης, όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και εσωτερική μετανάστευση. Άνθρωποι, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα χωριά κι έφυγαν για να ζήσουν στη Δράμα. Κι αυτό σημαίνει ότι, όταν ο Δήμος δεν παρέχει το ελάχιστο που πρέπει να παρέχει, αναγκάζονται οι δημότες να μεταναστεύουν, για να πάνε εκεί που ξέρουν ότι θα τους τα προσφέρουν. Από την 1η Σεπτεμβρίου, θα έχουμε χρόνο μπροστά για να δοκιμαστούμε και οι πολίτες θα δούνε μία άλλη σχέση μεταξύ Δήμου και δημότη».

Στους υπόλοιπους Δήμους της Π.Ε. Δράμας, θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή (2 Ιουνίου 2019) για την ανάδειξη νέου δημάρχου. Το αξίωμα θα διεκδικήσουν οι:

Δήμος Δοξάτου

Δαλακάκης (28,32%)- Παπαζώτου (25,06%)

Δήμος Δράμας

Μαμσάκος (33,07%)-Χαρακίδης (25,37%)

Δήμος Κάτω Νευροκοπίου

Ταμπουρίδης (39,23%)-Κυριακίδης (31,99%)

Δήμος Παρανεστίου

Καγιάογλου (42,75%)-Σωτηριάδου (39,88%)

Πρώτος ο Χρ. Μέτιος

στις περιφερειακές

εκλογές και η Ν.Δ.

στις ευρωεκλογές

Στις περιφερειακές εκλογές την 1η θέση κατέλαβε ο συνδυασμός «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Χρήστου Μέτιου με ποσοστό 42,25% (23.710 ψήφους). Στη 2η θέση ήταν ο συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη με ποσοστό 26,01% (14.598 ψήφους) και στην 3η θέση ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» του Κώστα Κατσιμίγα με ποσοστό 9,87% (5.538 ψήφους). Στις ευρωεκλογές, τέλος, η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 35,21% (20.595 ψήφους) επικράτησε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (ποσοστό 17,38%-10.165 ψήφους), ενώ την 3η θέση κατέλαβε το «Κίνημα Αλλαγής» με ποσοστό 10,48% (6.132 ψήφους).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.