ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΑΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: «Το 2018 ήταν καταστροφική χρονιά, για την παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου»

0
16

Σχετικά με το ζήτημα της δακοκτονίας, η Δημοτική Θασιακή Κίνηση, με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Θεοδωρίδη, απέστειλε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Η περσινή χρονιά ήταν καταστροφική για την παραγωγή του ελαιολάδου της Θάσου, συνεπώς και για το εισόδημα των αγροτών του νησιού, λόγω της μη έγκαιρης υλοποίησης του προγράμματος συλλογικής δακοκτονίας.

Το γεγονός ότι φέτος η Κοινή Υπουργική Απόφαση των τεσσάρων συναρμόδιων Υπουργείων (Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών) για την «κατανομή εποχικού προσωπικού σε Περιφερειακές Ενότητες-Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2019» δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», δίνει τη δυνατότητα στις Περιφέρειες να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, για την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας.

Ως «Δημοτική Θασιακή Κίνηση», καλούμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, να φροντίσουν ώστε οι προσλήψεις του επιστημονικού-τεχνικού προσωπικού, να γίνουν έγκαιρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκαιρη έναρξη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας για το έτος 2019. Χρειάζεται να γίνει συνείδηση του κάθε αρμόδιου παράγοντα, ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί ξανά η οικονομική καταστροφή του 2018. Κι ένα ερώτημα προς τα αρμόδια Υπουργεία. Θα βρεθεί λύση για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Θάσου, οι οποίοι εξαιτίας της αδυναμίας καταπολέμησης του δάκου της ελιάς την προηγούμενη χρονιά απώλεσαν, παντελώς, το εισόδημά τους και μάλιστα τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που διανύουμε;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.