Στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του Προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία», οι ωφελούμενοι παρέλαβαν την Τετάρτη 10 Απριλίου ένα δέμα με τρόφιμα, είδη ψυγείου και χαρτικά για τις εορτές του Πάσχα.

 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Νόσου του Parkinson που καθιερώθηκε το 1997 ως η 11η Απριλίου με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Νόσο Parkinson, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Ιατρό Νευρολόγο Ανδρούτσο Η. Αθανάσιο. Ο Ιατρός αναφέρθηκε διεξοδικά στις αιτίες της νόσου, στα συμπτώματα που εμφανίζει ο ασθενής, την συμπεριφορά του, καθώς επίσης ανέφερε για τα φάρμακα που χορηγούν οι γιατροί όχι για να θεραπεύσουν την ασθένεια αλλά για την αντιμετωπίσουν, καθώς η ασθένεια αυτή δεν θεραπεύεται. Επίσης, μίλησε για τις διαφορές ανάμεσα στη Νόσο του Parkinson και σε άλλες ασθένειες, ενώ έκανε σαφές πως το τρέμουλο δεν είναι το κυριότερο σύμπτωμα που εκδηλώνουν οι ασθενείς.

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας από τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε εκ νέου συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα με στόχο την συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Το πρόγραμμα αφορούσε στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών, ενώ παράλληλα στόχοι του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ασφάλειας και υγείας με παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση, η κοινωνικοποίησή τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την αγορά βασικού οικιακού εξοπλισμού.

 Το πρόγραμμα είχε διάρκεια ενός έτους και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2019. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας εξασφάλισε τη βιωσιμότητα του προγράμματος.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here