Αναμφίβολα, η ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο αποτελεί ευχάριστη είδηση.

Καταρχάς, είναι ένα βήμα, για την ενίσχυση του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, το οποίο θα αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος πανελλαδικά και διεθνώς.

Η συνεργασία του φεστιβάλ με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, επίσης, θα δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί μία ακόμα παλιά καπναποθήκη της Δράμας, που είναι κομμάτι της αρχιτεκτονικής και ιστορικής κληρονομιάς της πόλης.

Πρόκειται για την καπναποθήκη στην οδό Περδίκα, στην οποία θα στεγαστεί η σχολή κινηματογράφου. Η διάσωση μιας καπναποθήκης και η επανένταξη της στη «ζωή» της πόλης, είναι από μόνο του ένα σημαντικό επίτευγμα.

Το κυριότερο, όμως, είναι η ανάδειξη της Δράμας σε κέντρο του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου, με όποια οφέλη αυτό συνεπάγεται για την πόλη και την τοπική κοινωνία. Ο δήμαρχος, Χριστόδουλος Μαμσάκος, είπε ότι η Δράμα αναδεικνύεται σε πόλο έλξης για τον κόσμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των τεχνών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Και όχι μόνο, αφού η λειτουργία της σχολής κινηματογράφου, σε συνδυασμό με το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, θα προσελκύσουν επισκέπτες κινηματογραφόφιλους και μη. Εάν αξιοποιηθεί κατάλληλα ο συνδυασμός αυτός, η Δράμα θα γίνει γνωστή ως η «πόλη του κινηματογράφου» και θα κερδίσει σε επισκεψιμότητα.

Δικαιολογημένα, επομένως, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, Αντώνης Παπαδόπουλος, αισθάνεται χαρούμενος για τη συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και θεωρεί ότι πρόκειται για «κομβικής σημασίας σύμπραξη».

Είναι αλήθεια, επίσης, ότι εάν δεν υπήρχε το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, δεν θα ενδιαφερόταν το Ελληνικό ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ούτε η κυβέρνηση, για την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στη Δράμα. Η δήλωση του Αντώνη Παπαδόπουλου, ότι το φεστιβάλ «γεννά» μία πανεπιστημιακή σχολή, ήταν εύστοχη.

Είμαστε βέβαιοι, πως οι δύο φορείς θα συνεργαστούν πολύ καλά, για να πετύχουν τον στόχο. Εάν έχουν τη στήριξη της αυτοδιοίκησης, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here