Δυσκολότερος απ’ όσο είχαν υπολογίσει θα είναι ο χειμώνας που έρχεται για τους κατοίκους του ακριτικού Κάτω Νευροκοπίου και των χωριών της περιοχής, κυρίως εξαιτίας της αύξησης του κόστους θέρμανσης.

Τη φετινή χρονιά όλα είναι πιο ακριβά σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Όποιο υλικό και αν επιλέξεις κανείς για τη θέρμανση του, σίγουρα θα το πληρώσει πολύ ακριβότερα απ’ ότι  προηγούμενες χρονιές. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι η αύξηση της τιμής στο πέλλετ, το οποίο έχει μια αύξηση που ξεπερνά κατά περίπτωση το 50%. Με λίγα λόγια οι ανατιμήσεις είναι ο γενικός κανόνας, ακόμα και στα καυσόξυλα. Το επίδομα θέρμανσης είναι μια βοήθεια της Πολιτείας προς τους ακρίτες, που κινείται προς της σωστή κατεύθυνση. Το ζήτημα είναι πως στην περίπτωση του Κάτω Νευροκοπίου ή άλλων όμοιων κλιματολογικά περιοχών, είναι πάρα πολύ μικρό σε σύγκριση με την συνολική δαπάνη που καλούνται να αναλάβουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών για τις ανάγκες μιας ολόκληρης χειμερινής περιόδου πολλών μηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.