Κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.) σε διάφορα ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Ένα τέτοιο ζήτημα και μάλιστα πολύ σοβαρό, είναι η ιατροφαρμακευτική φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται στα οργανωμένα (τρόπος του λέγειν) κέντρα φιλοξενίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη βόρεια Ελλάδα κυρίως. Ένα τέτοιο κέντρο λειτουργεί, από τον Φεβρουάριο του 2016, στη Βιομηχανική Περιοχή Δράμας.

Η ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα των ταλαιπωρημένων και κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων, δεν μπορεί να ανατίθεται σε εθελοντές που είναι μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ο αριθμός των προσφύγων που εισέρευσαν στην Ελλάδα τους προηγούμενους μήνες, ήταν πρωτοφανής για τις δυνάμεις που έχει η Ελλάδα της βαθιάς και συνεχιζόμενης ύφεσης. Το κράτος «πιάστηκε στον ύπνο» και το βάρος σήκωσαν οι τοπικές κοινωνίες, οι οποίες έδειξαν εξαιρετικά αντανακλαστικά και απίστευτο πνεύμα αλληλεγγύης.

Δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν κι αυτή την τραγική περίσταση. Ενέπλεξαν, λοιπόν, στο πρόβλημα τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες με το «αζημίωτο». Δηλαδή, με τα χρήματα που στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ελληνικό κράτος, για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Την ίδια ώρα, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας, όπως οι Ιατρικοί, Οδοντιατρικοί, Φαρμακευτικοί κ.λπ. Σύλλογοι, βρίσκονται στο περιθώριο, ή τους επιτρέπεται να συνεπικουρούν το έργο των Μ.Κ.Ο.! Κι ερωτούμε τους κυβερνώντες, πως μπορούν οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς για τη δημόσια υγεία, όταν η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος γίνεται από μέλη κάποιων Οργανώσεων και όχι από τους επιστημονικούς φορείς της χώρας;

Πολύ φοβούμαστε, ότι στην Ελλάδα στήθηκε ένα ακόμα «πάρτι», με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα, στο οποίο συμμετέχουν κάποια πολιτικά πρόσωπα και οι διεθνείς Μ.Κ.Ο. Δυστυχώς, ακόμα και στην κρίσιμη αυτή καμπή της ελληνικής ιστορίας, δεν έπαψαν τα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια. Για ποιο «ηθικό πλεονέκτημα» μιλούν, επομένως, μερικοί;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.