Δ. Κλάδης (υποψήφιος περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ.): «Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στους Δήμους και στις Περιφέρειες»

0
98

Στη Θάσο βρέθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Διονύσης Κλάδης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Καλογερικό», στην οποία απεύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος δήμαρχος Θάσου, Νίκος Χρυσάφης.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ο Δ. Κλάδης έδειξε με συγκεκριμένα παραδείγματα την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από την πλειοψηφία στην Περιφέρεια, αλλά και την ουσιαστική στρατηγική σύμπλευση αυτής με τις παρατάξεις των άλλων αστικών κομμάτων. «Στον αντίποδα», τόνισε ότι: «Είναι μόνο οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού, παλεύουν για να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, προβάλλουν τον δρόμο ανάπτυξης για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό, είναι η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στους Δήμους και στις Περιφέρειες, τέτοια αντιπολίτευση μπορούν να ασκούν ακόμα και από θέσεις πλειοψηφίας, αντιπολίτευση για τα συμφέροντα του λαού, ενάντια στο ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο, στις κυβερνήσεις που το νομοθετούν και το επιβάλλουν, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις κατευθύνσεις της, στα καπιταλιστικά κέρδη που εξυπηρετούν».

Ο Νίκος Χρυσάφης αποδόμησε τον απολογισμό της νυν δημοτικής Αρχής, δείχνοντας πώς βαδίσανε γοργά οι απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων στην περιοχή και έμειναν στα αζήτητα οι λαϊκές διεκδικήσεις. Πώς παραμένουν άλυτα χρονίζοντα προβλήματα ύδρευσης, άρδευσης, υγείας, πρόνοιας, σχολικής στέγης, μεταφορών, πολιτικής προστασίας, πολιτιστικής δημιουργίας, ενώ ο νυν δήμαρχος «ευγνωμονεί» τον πρωθυπουργό για τα «καλά» που είδε το νησί. Επίσης, ανέπτυξε την πλούσια δραστηριότητα των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που μαζί με την αποκάλυψη, την ενημέρωση του λαού, τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίστηκε από την δράση στο πλευρό των εργατικών, λαϊκών, μαζικών φορέων του νησιού. Τέτοιοι άνθρωποι στελεχώνουν και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Παρουσίασε ακόμα το πλαίσιο διεκδίκησης και πάλης για κάθε δημοτική κοινότητα και για τον Δήμο Θάσου συνολικά, που αποτελεί και την πρόταση του συνδυασμού για την διοίκηση του Δήμου, εφόσον γίνει το μεγάλο βήμα, η ελπιδοφόρα έκπληξη στις 8 Οκτωβρίου.

Η αίθουσα γέμισε από υποψήφιους και φίλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που δίνουν με αισιοδοξία και πείσμα την μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού στον Δήμο Θάσου και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Την εκδήλωση άνοιξε ο Αλέκος Λουβουλούδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θάσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.