Ο Δήμος Παρανεστίου και ευρύτερα η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, θα υποδεχτούν στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2022, τους κορυφαίους αθλητές και τις κορυφαίες αθλήτριες της Ελλάδας, που θα αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ανδρών-γυναικών. Στην συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, στο Παρανέστι, παραβρέθηκαν και μίλησαν οι εκπρόσωποι των (συν)διοργανωτών του πρωταθλήματος, που συμφώνησαν ότι πρόκειται για μία γιορτή της ποδηλασίας και του αθλητισμού. Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, δήλωσε ότι: «Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας πίστεψε από την πρώτη ημέρα σε αυτή την διοργάνωση και στα πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας. Είναι η πρώτη φορά για τον ποδηλατικό χάρτη, που η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας φιλοξενεί την κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς. Με συγκροτημένες προσπάθειες, οι υποδομές και τα δίκτυα της περιοχής είναι σε ετοιμότητα, καθώς το άθλημα διεξάγεται σε δημόσια οδό. Είναι, επίσης, μία ενέργεια, η οποία προβάλλει τον τόπο μας και αναδεικνύει τις όμορφες πτυχές του».

Ο δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιάογλου, επεσήμανε πως ένα τόσο μεγάλο γεγονός συνδέει την περιοχή με τους γειτονικούς Δήμους, καθώς μέρος των διαδρομών διέρχεται από τους Δήμους Δοξάτου και Δράμας, αλλά και από ένα μικρό τμήμα του Νομού Ξάνθης. «Η συνεισφορά του Δήμου, με την άρτια φιλοξενία των αθλητών στον οικισμό, είναι ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αλλά και ότι προσβλέπει στην φιλοξενία τέτοιων αθλητικών γεγονότων σε διάρκεια», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Σάββας Τσοπούρογλου, ανέφερε πως η Ομοσπονδία διέκρινε αμέσως, από την υποβολή του φακέλου των διοργανωτών στις αρχές του έτους, ότι πρόκειται για μία άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση. «Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας είναι αρωγός στην μεγάλη προσπάθεια του συντονισμού των αθλητικών ομάδων και προσβλέπει στην συνεχόμενη συνεργασία», σημείωσε.

Ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, αστυνομικός υποδιευθυντής Μηνάς

Σκάρλιος, τόνισε την συνεργασία που πρέπει να υπάρχει για μία τέτοια διοργάνωση, για της ασφάλεια των συμμετεχόντων και όχι μόνο. Η Τροχαία Δράμας ανακοίνωσε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Καθώς η διαδρομή της ατομικής χρονομέτρησης στις 24 Ιουνίου 2022, διέρχεται από τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η. στο συγκρότημα Νέστου, είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται αθλητικό γεγονός εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο διευθυντής του συγκροτήματος Νέστου, Φώτης Φώτου, δήλωσε ότι: «Στην Δ.Ε.Η., στο πλαίσιο της στρατηγικής ενεργειακής μετάβασης που εφαρμόζουμε, στηρίζουμε κάθε δράση που προωθεί την βιώσιμη κινητικότητα. Έτσι, φέτος δώσαμε «ενέργεια» στον διεθνή ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας, στηρίζοντας και την συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδηλασίας. Δώσαμε το «παρών» στον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας, ενώ ταξιδέψαμε και σε επτά πόλεις με το Δ.Ε.Η. e-bike festival, το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα. Ακόμα, δημιουργήσαμε την δική μας ποδηλατική ομάδα, με την ονομασία Δ.Ε.Η. Cycling Team, με στόχο την προώθησης της ποδηλατικής κουλτούρας και της βιωσιμότητας εντός της εταιρείας. Πιστεύουμε ότι, βάζοντας το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας, δίνουμε «ενέργεια» στο περιβάλλον και στην ζωή μας».

Ο πρόεδρος Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, Γεώργιος Φλώρος, είπε πως έχει μεγάλη σημασία η προσφορά των εθελοντών που αγκάλιασαν την διοργάνωση, αλλά και οι αθλητές του Ομίλου. «Όλο αυτό το γεγονός, γεμίζει με αίσθημα ευθύνης για την άρτια διεξαγωγή του πρωταθλήματος», σχολίασε.

Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, Χρήστος Κηπουρός, τόνισε πως αυτή είναι μία γιορτή για τον τόπο, που μπορεί να δέχεται τους αθλητές επαναλαμβανόμενα, δημιουργώντας εγκαταστάσεις ενός μικρού αθλητικού χωριού. Πρόσθεσε ότι: «Είναι μία σημαντική διοργάνωση, που έχει σχεδιαστεί με λεπτομέρεια και στόχο να αναδείξει την ευρύτερη περιοχή του Παρανεστίου, αλλά και της Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.