Έως τον Σεπτέμβριο του 2021, το αργότερο, θα ενταχθεί σε πρόσκληση για χρηματοδότηση το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου όπου συστεγάζονται το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων. Επίσης, γίνονται ενέργειες, προκειμένου να κατασκευαστούν καινούργιες αίθουσες σε παρακείμενο οικόπεδο, για να λυθεί το στεγαστικό ζήτημα οριστικά.

Εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, τον αντιδήμαρχο Κοινοτήτων και πρωτογενούς τομέα, Θόδωρο Παπαδόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Κρηνίδων, Όμηρο Κυριακίδη. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, αντικείμενο της συνάντησης ήταν, η ένταξη σε πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου-Λυκείου, αλλά και η άμεση καταγραφή των φθορών που υπάρχουν στο κτήριο και των απαραίτητων παρεμβάσεων για την αποκατάσταση τους.

Η δημοτική Αρχή και ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκαν ότι θα βγει πρόσκληση στο Ε.Σ.Π.Α., το αργότερο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, που θα αφορά στην ένταξη του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων. Επίσης, αναφέρθηκε πως άρχισαν οι ενέργειες για την επίλυση του ιδιοκτησιακού ενός οικοπέδου κοντά στο σχολικό συγκρότημα, όπου θα κατασκευαστούν καινούργιες σχολικές αίθουσες, για να σταματήσουν οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε εξωτερικές κατασκευές. Η δημοτική Αρχή, επίσης, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος των τοπικών συλλόγων, δεσμεύτηκε πως θα αρχίσουν σύντομα οι εργασίες, για την αποκατάσταση των φθορών του κτηρίου. Οι σύλλογοι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα συνεχίσουν τον αγώνα για το σχολείο που δικαιούνται κα αξίζουν τα παιδιά της περιοχής.

Στον κοινό αγώνα συμμετέχουν οι ακόλουθοι σύλλογοι: σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Κρηνίδων, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Κρηνίδων, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 2ου δημοτικού σχολείου Κρηνίδων, σύλλογος Ποντίων Κρηνίδων «Το ΒΥΖΑΝΤΙΟ», σύλλογος «ΑΣΠΙΣ» Πολύστυλου, πολιτιστικός σύλλογος Φιλίππων, Γυμναστικός Σύλλογος «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» Κρηνίδων, εμποροεπαγγελματοβιοτεχνικό σωματείο «Οι Φίλιπποι», μορφωτικός και πολιτιστικός σύλλογος Λυδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.