Σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, θα γίνει σύσκεψη στο Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, για το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού Εξοχής. Στην συνάντηση θα συμμετέχουν παράγοντες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Περιφέρειας Blagoevgrad της Βουλγαρίας.

Είναι μία θετική πρωτοβουλία, καταρχάς, που ευχόμαστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή, να βοηθήσει ώστε να αποκτήσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ευρύτερα η βόρεια Ελλάδα, μία ακόμα «πύλη» για την είσοδο των τουριστών από την Βουλγαρία και την υπόλοιπη βαλκανική ενδοχώρα.

Παρά την λειτουργία του σταθμού στην Νυμφαία Ροδόπης, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η λεγόμενη κανονικότητα και στους υπόλοιπους μεθοριακούς σταθμούς. Ο σταθμός της Εξοχής, επομένως, θα αποτελέσει την «βαλβίδα» για την εκτόνωση του κυκλοφοριακού φόρτου στην Νυμφαία, αλλά κυρίως στον Προμαχώνα, όπου παρατηρείται ο μεγαλύτερος «συνωστισμός» οχημάτων και ανθρώπων. Η Εξοχή, επίσης, θα προσφέρει πιο σύντομη πρόσβαση των Βουλγάρων της Περιφέρειας Blagoevgrad στην ανατολική Μακεδονία και συγκεκριμένα προς το παραλιακό μέτωπο και το νησί της Θάσου.

Ωστόσο, είναι μία καλή ευκαιρία, στην συνάντηση που θα γίνει στο Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, να τεθεί και το ζήτημα της βελτίωσης του οδικού άξονα από τον μεθοριακό σταθμό της Εξοχής μέχρι και την πόλη της Δράμας, ώστε να γίνει πιο ασφαλής η κίνηση των πολυάριθμων οχημάτων. Το έργο αυτό, είναι εξίσου σημαντικό με την παράκαμψη των οικισμών από την Δράμα μέχρι την Καβάλα.

Λόγω του αυξημένου οδικού τουρισμού, οι κάθετοι οδοί από την συνοριακή γραμμή θα χρειαστούν αναβάθμιση. Γιατί, όσο σημαντικό είναι να αναβαθμιστούν οι συνοριακοί σταθμοί, σε υποδομές και υπηρεσίες, είναι εξίσου αναγκαίο να υπάρχει ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο στην Περιφέρεια μας. Το μήνυμα αυτό πρέπει να λάβουν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες και κυρίως ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος οφείλει να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο περιφερειάρχης, με την σειρά του, θα πιέσει και θα πείσει την κεντρική διοίκηση να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, που είναι η χερσαία πύλη εισόδου στην χώρα. Η βόρεια Ελλάδα πρέπει να έχει υψηλού επιπέδου οδικό δίκτυο, λιμάνια και αεροδρόμια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.