Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαϊου 2022 η εκδήλωση του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Προσοτσάνης   με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».  Το πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» έχει στόχο την αναβάθμιση της γνώσης των νέων, που προέρχονται από διαφορετικά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και γεωγραφικά περιβάλλοντα, γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες. 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η αξία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΕΕ, να παρουσιαστούν οι εργασίες των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και να προβληθούν σχετικά βίντεο – σποτ που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου με τους υπεύθυνους καθηγητές.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η υπεύθυνη του γραφείου Europe Direct στη Δράμα κα Στέλλα Ανδριοπούλου καθώς και διαδικτυακά ο συντονιστής  των γραφείων της Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κος Βαρδάκης Παναγιώτης με τους οποίους έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στα θέματα που προαναφέρθηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.