Εκδόθηκε ψήφισμα φορέων της Θάσου: Πανθασιακή κινητοποίηση για το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στα Λιμενάρια

0
44

Μετά από την σύσκεψη φορέων του νησιού, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2024, για το θέμα της υποβάθμισης του καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στα Λιμενάρια της Θάσου, εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα: «Τα τελευταία χρόνια ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στο νησί μας. Η αποξήλωση των Υπηρεσιών (Ο.Τ.Ε., Εφορία, τράπεζες, Πολεοδομία, ταχυδρομεία, κ.λπ.), η μείωση των δρομολογίων στο λιμάνι του Πρίνου, έρχονται να «κουμπώσουν» με την υπολειτουργία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα Λιμενάρια. Φτάσαμε να λειτουργεί κάποιες μέρες την εβδομάδα και σε μία σειρά από χωριά, να μην πηγαίνουν τα γράμματα, οι εφημερίδες και τα δέματα την ώρα που πρέπει και στους παραλήπτες τους.

Υπεύθυνη για το κλείσιμο μιας σειράς Υπηρεσιών στο νησί και στην χώρα, είναι η λογική που οδήγησε η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων και των εργασιακών σχέσεων λάστιχο για τους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΤΑ. Είναι η λογική της ατομικής ευθύνης, η λογική που μεταφέρει άμεσα στον καταναλωτή το κόστος της υπηρεσίας. Σήμερα, έχοντας την πείρα, μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα που πρέπει, όσον αφορά την τακτική που ακολουθείτε. Έχοντας ως δεδομένο ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετούνται οι 7.000 και πλέον κάτοικοι από τον Πρίνο μέχρι τα Κοίνηρα, μεγάλο μέρος από τους ένα εκατομμύριο επισκέπτες του νησιού κατά τους θερινούς μήνες, αναλογικά 3.000 περίπου λογαριασμοί Δ.Ε.Η., αναλογικά 3.000 περίπου λογαριασμοί ύδρευσης και εκατοντάδες πληρωμές συντάξεων και άλλου είδους συναλλαγές, καλούμε την κυβέρνηση και την Διεύθυνση των ΕΛ.ΤΑ.:

-Να αναβαθμίσει την λειτουργία του καταστήματος στα Λιμενάρια, με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, σε έναν γεωγραφικό χώρο που επιπλέον δέχεται χιλιάδες επισκέπτες τους θερινούς μήνες.

-Να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, για τα όμορα χωριά.

-Να μην προβεί στο κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στα Λιμενάρια, γιατί θα μας βρει μπροστά της».

Οι φορείς που υπογράφουν το ψήφισμα είναι οι ακόλουθοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θεολόγου-Ποτού «Χατζηγιώργης», Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιράχης «Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ», Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κάστρου «Άγιος Αθανάσιος», Σύλλογος Γυναικών Λιμεναρίων «ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ», Σύλλογος Επαγγελματιών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λιμεναρίων, Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Λιμεναρίων, Ερασιτεχνικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Θεολόγου-Ποτού «ΔΟΞΑ», Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» Καλλιράχης, Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Λιμεναρίων «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μαριών «Η ΑΘΗΝΑ», Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Θεολόγου «ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ», Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Καλλιράχης «Η ΑΘΗΝΑ», Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου, Νησιωτικός Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Θάσου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου-Ποτού Θάσου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικού Βρεφικού Σταθμού Λιμεναρίων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λιμεναρίων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Λιμεναρίων, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Λιμεναρίων, Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θεολόγου, Σωματείο συνταξιούχων Ναυτικών Νομού Καβάλας, Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιράχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.