Εκπαιδευτικοί από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας γνώρισαν την Καβάλα

0
16

Την Καβάλα επισκέφθηκαν 25 εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την πόλη Ντίσελντορφ της Γερμανίας, προκειμένου να γνωρίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και το πρόγραμμα σπουδών των σχολείων του Δήμου Καβάλας. Οι εκπαιδευτικοί, που κατάγονται από διάφορες χώρες, διδάσκουν στη Γερμανία τις μητρικές γλώσσες τους σε παιδιά μεταναστών από τις αντίστοιχες χώρες. Κάθε χρόνο επισκέπτονται κάποια από τις χώρες καταγωγής τους. Φέτος, η Καβαλιώτισσα καθηγήτρια που συμμετέχει στο πρόγραμμα, Αλίνα Τικοπούλου, ζήτησε η επίσκεψη να γίνει στην Καβάλα.

Συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας

Τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία της γενικής επιθεωρήτριας εκπαίδευσης του Ντίσελντορφ. Η δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης, μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που έχουν οι Δήμοι Νυρεμβέργης και Καβάλας, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων και επεσήμανε πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια που παρείχε ο Δήμος Νυρεμβέργης στην Καβάλα την περίοδο υποδοχής των προσφύγων. Οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν, ακόμα, το 19ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την παλιά πόλη της Καβάλας και το νησί της Θάσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.