Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας έστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τους υπουργούς οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα και ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και προς τους βουλευτές του Νομού Καβάλας:

Αξιότιμοι κύριοι,

Εφαρμόσατε το μετρό της επιστρεπτέας προκαταβολής, το οποίο είναι μεν πολύ σωστό, αλλά στην πράξη έχει αποδειχτεί ότι δεν επαρκεί. Απευθυνθήκαμε στις τράπεζες, ώστε να λάβουμε δάνεια, για να καλύψουμε τον χαμένο τζίρο από το κλείσιμο των επιχειρήσεών μας. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, διότι, στην ουσία, είμαστε αποκλεισμένοι, επειδή υπάρχει μεγάλος όγκος αιτήσεων και τα χρήματα δεν επαρκούν, ή οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτουν είναι απαγορευτικοί. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να εφαρμόσετε άμεσα την επιστρεπτέα προκαταβολή, που είναι ανάσα ζωής για μας ως εξής:

-Να δοθεί σε όποια επιχείρηση την επιθυμεί, είτε αυτή είναι ατομική, είτε απασχολεί προσωπικό κ.λπ.

-Να αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις, π.χ. με ετήσιο τζίρο έως και 500.000 ευρώ.

-Να λάβει η επιχείρηση ως επιστρεπτέα προκαταβολή το 10% του περσινού ετήσιου τζίρου της και όποια επιχείρηση την έχει ήδη λάβει, μπορεί να πάρει το υπόλοιπο ποσό που δικαιούται.

Με αυτό τον τρόπο, θα χρηματοδοτήσετε αμέσως την αγορά με πολύ καλούς όρους και θα κινηθεί η οικονομία. Επίσης, θα ξεμπλοκάρουν οι τράπεζες από ένα μεγάλο όγκο αιτήσεων για δάνεια και θα τους δοθεί η δυνατότητα να ασχοληθούν με μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Εκτός αυτού, θα περάσει ένα ισχυρό μήνυμα προς αυτού του μεγέθους τις επιχειρήσεις, ότι εάν δηλώσουν όλες τις πωλήσεις τους, θα βγουν κερδισμένες. Τολμήστε και πράξτε το, για να μας βοηθήσετε πραγματικά, έτσι ώστε να μην οδηγηθούμε σε κλείσιμο των επιχειρήσεών μας και όλοι μαζί, να ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση.

Συμπαράσταση προς τους υγειονομικούς της χώρας

Επίσης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τους υγειονομικούς της χώρας, που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» του πολέμου κατά της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, με αφορμή την κινητοποίηση που έγινε την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας απέδειξε, με τον ποιο κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο, τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το δημόσιο σύστημα υγείας σε κάθε χώρα. Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι, πολλοί συνάνθρωποί μας θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εάν υπήρχαν οι απαραίτητες υποδομές, τα μέσα προστασίας, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, το απαραίτητο προσωπικό, η αναγκαία πολιτική πρόληψης, ο κατάλληλος σχεδιασμός.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους υγειονομικούς, των διαφόρων μονάδων υγείας, που δίνουν την μάχη στην «πρώτη γραμμή». Εν όψη της απεργίας (16 Ιουνίου) που έχουν προκηρύξει οι συνδικαλιστικοί τους φορείς, διεκδικούμε μαζί τους τα δίκαια αιτήματά τους, γιατί αποτελούν προϋπόθεση, ώστε να μας προσφέρουν την πρόληψη και περίθαλψη που έχουμε ανάγκη. Έχουμε κι εμείς ευθύνη να αγωνιστούμε για ένα σύστημα υγείας, που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Στηρίζουμε την απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) και της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) και η τοπική Ένωση και το διεκδικητικό πλαίσιό της.

-Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των μονάδων δημόσιας υγείας.

-Αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για την υγεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.